Sólyom: sértő volt a nagykövetek nyilatkozata

2009. december 05. 20:19

Teljesen nyilvánvaló, hogy a franciákat a pécsi vízműben érdekelt Suez ügye izgatja, az amerikaiakat a Sláger Rádió, a svájciakat a Danubius Rádió, mondta Sólyom László köztársasági elnök.

2009. december 05. 20:19
Sértő módon fogalmazták meg kifogásaikat azok a budapesti nagykövetségek, amelyek novemberben közös nyilatkoztatban hívták fel a figyelmet a magyarországi befektetői klímát negatívan befolyásoló tényezőkre, mondta az InfoRádiónak adott interjúban a Kiotóban tartózkodó Sólyom László. "Nem arról van szó, hogy tagadnánk azt, hogy problémák vannak, de a probléma szóvá tételének ez a módja voltaképpen sértő az országra nézve" - mondta a köztársasági elnök. Szerint sem a korrupciós helyzet, sem az adózás átláthatatlansága nem olyan szörnyű, hogy indokolta volna a nyilatkozatot.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a franciákat a pécsi vízműben érdekelt Suez ügye izgatja, az amerikaiakat a Sláger Rádió, a svájciakat a Danubius Rádió, mondta a köztársasági elnök a nyilatkozat lehetséges hátteréről. Azt mondta, nem érti, milyen erkölcsi alapról bírálják a helyzetet, hiszen korábban mind a két rádió el tudta érni, hogy a parlament egyhangúan, pályázat nélkül hosszabbítsa meg frekvenciahasználatukat, amelyet végül alkotmányellenesnek nyilvánítottak.

A november 18-án megjelentetett dokumentumot az Egyesült Államok, Belgium, Franciaország, Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia és Svájc budapesti nagykövetségei írták alá.

Sólyom: sértő volt a nagykövetek bíráló nyilatkozata (Index)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2009. december 06. 17:54
vizipipa 2009. december 6. 15:32 A külügy valóban le tudja játszani két nap alatt: _ha akarja_. De szerintem nem akarta. (Mert ők az egészet a Fidesz nyakába szerették volna varrni.)
Bajresz
2009. december 06. 17:22
Szerintem pedig azért Japánban teszi ezt szóvá, mert így nagyobbat szól. Lássuk be Mo. nem a világ közepe...
sergei
2009. december 06. 16:26
Nagyon remélem, hogy a Fidesz nem fogja elmozdítani ezt az embert az államfői székből.
Öreg
2009. december 06. 15:47
Mert ha ezt azonnal megteszi, méginkább bizonyitja, hogy szerinte vagy hozzánemértő, vagy a globalizáció által kilóra megvett kormányunk van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!