Brutális MÁV és Volán áremelés

2009. december 09. 09:16

Januártól a menetjegyekért 15, a bérletekért 10 százalékkal kell majd többet fizetni.

2009. december 09. 09:16

Tízmilliárd forint pluszbevételt vár jövőre a kormányzat a közösségi közlekedés januártól érvényes, az inflációt meghaladó tarifaváltozásaitól, amelyeket a napokban jelent be Hónig Péter közlekedési miniszter - írta szerdai számában a Népszava.

A MÁV-nál és Volán-társaságoknál januártól a menetjegyekért 15, a bérletekért 10 százalékkal kell majd többet fizetni - írta a napilap, amely szerint szakértői számítások 16,7 százalékos drágítást tartottak volna szükségesnek.

A kedvezményrendszer nem változik, de a lap úgy tudja: a kabinet nem tett le arról, hogy ezen a téren is változtat, jövőre azonban csak az ingyenes utazások regisztrációját vezetik be.

Megint többet kell fizetnünk az utazásért (Hírszerző)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SztAhanov
2009. december 09. 15:04
@luccy: Eddig se lett volna szabad elvileg álló utasokkal közlekedni az autópályán, ennek ellenére nekem is volt már szerencsém nem egy Kosztolányi-Balatonakarattya vagy Székesfehérvár-Sasadi út távot végigácsorogni sokadmagammal, úgy hogy egy szál gyufát nem lehetett volna leejteni. Nyilván a jövőben sem fogja a kutya sem ellenőrizni, hogy vannak-e álló utasok. Majd talán - ahogy az lenni szokott - az első durvább balesetnél megindul a vita a dologról...
luccy
2009. december 09. 11:38
Van ennél "viccesebb" döntés is előkészületben. Tegnap ahogy utaztam haza suliból (Pestről) busszal, a sofőr tartott egy kis felvilágosítást. Az, hogy vasárnaptól változik a menetrend, az még jó is. Legalábbis sűrűbben lesznek buszok. Igen ám, de busz ugye nincs több. És a drága minisztérium kitalálta, hogy 5 percel legyen rövidebb a 120 km-es út menetideje. A sofőr szerint ez lehetetlen, mert eddig is maxon közlekedett, viszont mivel elvileg papíron most már 100 perc lesz a menetidő, innentől nem szállíthat álló utasokat... Na itt jön a vicc. Ha ezt bevezetik, akkor onnantól kezdve ha tele a busz, akkor mindenki szépen ott marad a buszmegállóban...A szabály az szabály ugye, ha a sofőr enged álló utast, akkor őt büntetik meg. Több busz nincs. Kíváncsi leszek, hogy ezt mégis hogy fogják kivitelezni, illetőleg hogy a francba számoljon az ember, mikor hétfőnként már a kiindulási ponton is tömve vannak a buszok, illetőleg csütörtök-pénteken meg Pestről hazafelé nem lehet elférni... Ráadásul a sofőr is felhívta a figyelmet arra, hogy ez majd akkor lesz vicces, ha a sok mamóka, akik ingyen utazhatnak, elveszik a helyet a bérletes, meg a fizető utasok elől, akik ott maradnak, míg a mamókák vígan közlekedhetnek erre-arra, mert megtehetik! Nekem diákbérletem van, de egy biztos, hogy például Salgótarján-Budapest viszonylatban felnőtt bérletet venni eddig is hülyeség volt, ezután még inkább az lesz. Olcsóbb az autó....
Steppenwolf
2009. december 09. 09:50
Ha az a cél, hogy minél kevesebben vegyék igénybe a tömegközlekedést, és minél többen járjanak gyalog, bringával, autóval, vagy sehogy, akkor a legjobb úton haladnak. De én a helyükben biztosra mennék, kicsit átszervezném a menetrendet is, mint a bezárásra ítélt vasútvonalaknál, hogy még véletlenül se jusson eszébe senkinek utazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!