Van már Afganisztán-stratégiánk

2009. november 18. 16:36

Évi 500 millió forint megy továbbra is a fejlesztésekre.

2009. november 18. 16:36
Elfogadták a magyar Afganisztán-stratégiát, amelyet a Magyarországra látogató NATO-főtitkárnak is bemutatnak – mondta Balázs Péter külügyminiszter szerdán a Parlamentben.
 
A külügyminiszter az Afganisztánban működő tartományi újjáépítési csoport (PRT) és az ahhoz kapcsolódó kormányzati munka irányítására létrehozott bizottság ülését követően azt mondta, hogy a stratégia főképpen a fejlesztések fenntartására és hatékonyabbá tételére helyezi a hangsúlyt. 
 
Balázs elmondta: a jelen gazdasági helyzetben a magyar kormánynak nincsen lehetősége megemelni annak az évente mintegy 500 millió forintnyi forrásnak az összegét, amelyet az afganisztáni fejlesztésekre fordítanak, de szinten tartják azt. (MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
denever
2009. november 19. 21:44
srácok, jó buli háború után építkezni. állati nagyot lehet a rehabilitáción kaszálni. meg azon, hogy a semmiből valami legyen, hogy a nemlétező szolgáltatások ismét működjenek. koncessziók, hosszútávú elkötelezettségek. persze csak miután az amcsik ledepózták a demokráciát. de vélhetően a több évre szóló gigaprojektek már le vannak osztva. és a majdan befolyó csilliárdok se a magyar gdpt fogják bővíteni. illetőleg MO-nak eleve se egy nagy szelet jutna a tortából. mondjuk hogy tudnak rólunk a natoban, az ezen a helyzeten javít.
medve
2009. november 19. 09:08
Azért az eléggé logikus, hogy nagyon számít a NATO-ban a műveletekben való részvétel .
freehckr
2009. november 18. 18:42
medve: "Az afganisztáni szerepvállalás miatt létezünk a NATO térképén" Ennek tükrében még kellemetlenebb...
medve
2009. november 18. 16:50
Én egy kicsit máshogy látom, mint ti. Az afganisztáni szerepvállalás miatt létezünk a NATO térképén. Ezt én pozitívnak tartom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!