Az árpádsáv a gyűlölet jelképe

2009. november 25. 13:11

Závada Pál író a kirekesztő gyűlölet, az antiszemitizmus jelképének nevezte azt.

2009. november 25. 13:11
Závada Pál szerint az árpádsáv nem történelmi ereklye, hanem a nyilas hagyomány, a kirekesztő gyűlölet, az antiszemitizmus és a rasszizmus jelképe. Az író erről Az árpádsáv tegnap és ma című időszaki kiállítás megnyitóján beszélt szerdán Budapesten, a Holokauszt Emlékközpont zsinagógaépületében.

Rámutatott arra: a kiállítás célja, hogy "nehogy feledésbe menjen az, aminek nem szabad", mert a szélsőjobboldali nézetek nem tűntek el, hanem "minden ízükben kivirultak" az utóbbi időben. Ezért, a "dermesztő áthallások", a közéletben mutatkozó aktualitások miatt kell ezeknek a jelképeknek a szerepét tisztázni - tette hozzá. (MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2009. november 26. 07:54
Kedves Frici! Te és a magadfajtákkal az a baj, hogy ugyanúgy kettős mércét alkalmaztok, mint a kommunisták. Nincs olyan, hogy az egyiket elbagatelizáljuk és csak a másikat tartjuk történelmileg hitelesnek. Nem, a múlt században történt népirtások, legyen az török, német, szovjet-orosz, kambodzsai stb., azok népirtások, mikor szisztematikusan éheztettek, dolgoztattak halálra embereket, vagy csak egyszerűen agyonlőttek, kibeleztek, elgázosítottak stb. A holokauszttagadással az a baj, hogy ha én elkezdem azt hajtogatni, hogy a gulag pl. nem is volt, ezt csak az imperialisták találták ki, hát, joggal küldenétek el az anyámba. Az, hogy ezekből valaki(k) üzletet csinálnak, hát igen, a háborúk már csak üzletnek minősülnek az I. vh. óta, manapság is azok. De a népirtás az népirtás, tisztességtelen, inkorrekt, nincs elfogadható indok rá, a népirtás nem háború, ahol (valamikor legalábbis) még voltak kölcsönösen elfogadott szabályok, még egy háborúban is volt tisztesség. Manapság már nincs. Gyávák vagytok Frici, megérdemelnétek, hogy elvigyen benneteket az ÁVO vagy a Gestapo és a penészes börtöneiben vinnyogjatok. Akkor talán elgondolkodnátok.
freehckr
2009. november 25. 20:01
Jól van Nemhivo, látom a te esetedben kiütéssel a diszlexia nyert... :)
Nemhivo
2009. november 25. 19:14
Én semmit nem "szeretnék", ...de: OK nekiugrok, a kedvedért..tehát: Az, hogy b.kinek egy esemény az ÉRDEKÉBEN áll, nem jelenti egyben azt is, hogy ezen eseményben feltétlenül AKTÍV RÉSZTVEVŐ is.... 1.- Először azt állítottad, hogy "benne voltak"... 2.- Majd azt írtad, hogy "érdekükben állt" 3- Most azt mondod, hogy nincs sem ellentmondás, sem visszakozás.. ..téged elvakít, és egyben nevetségessé is tesz a zsigeri gyűlölet...szerintem vegyél vissza, mielőtt ez az egészségedre megy.. .
freehckr
2009. november 25. 18:57
Nemhivo: nincs ellentmondás, sem visszakozás, bárhogy is szeretnéd. Szerintem ugorj neki még egyszer az ezzel kapcsolatos véleményeimnek, már ha diszlexiád ezt engedi... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!