Leállhat a vasút

2009. október 26. 09:41

Keddtől valóban átfogó vasutassztrájk kezdődhet, ha a szakszervezetek nem tudnak megegyezni a kormány képviselőivel a mellékvonalak bezárásáról - tudta meg a Népszabadság. A volános szakszervezetek is sztrájkra készülnek.

2009. október 26. 09:41
A múlt heti vasutassztrájkhoz még nem kapcsolódott, mára azonban kész a munkabeszüntetésre a MÁV-nál működő legnagyobb érdekképviselet, a Vasutasok Szakszervezete is. Simon Dezső, a tömörülés elnöke közölte: azért nem csatlakoztak korábban a VDSZSZ gördülősztrájkjához, mert egy hete még bíztak abban, hogy a tárgyalóasztal mellett meggyőzik a kormány képviselőit arról, hogy mondjanak le a tervezett vonalbezárásokról. Mára azonban kiderült, hogy az érveik nem hatottak a tárgyalófélre, ezért úgy döntöttek: készülnek a sztrájkra.

A sztrájkot a kollektív munkaügyi vitát kezdeményező másik négy reprezentatív szakszervezettel együtt tartanák meg. Simon úgy véli, a munkabeszüntetést határozatlan időre kellene meghirdetni. A Mozdonyvezetők Szakszervezete ma dönt a sztrájkról.

A vasutasok mellett a volános érdekképviseletek is sztrájkba lépnek, ha nem sikerül megegyezniük a kormánnyal a közösségi közlekedés átalakításáról.

Holnaptól valóban átfogó vasutassztrájk kezdődhet (NOL)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!