A macskakövek vége

2009. október 15. 12:19

Átadják a budapesti autósoknak a leaszfaltozott Thököly utat.

2009. október 15. 12:19
Csütörtökön adják át a Thököly utat, amely két szakaszon, a Dózsa György út és a Hungária körút, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között újult meg. A 70 napig tartó felújítás során felszedték a hírhedt macskaköveket. Az elbontott kockakövek egy részét a fővárosi kőtárban megőrzik, másik részüket pedig a felújított Budai alsó rakparton, valamint a Thököly úton sorakozó fák törzse köré teszik. A Thököly úton mindkét irányban kerékpársávot alakítottak ki a Dózsa György út és a Hermina út között, valamint a Mexikói út és a Róna utca között, viszont villamosközlekedés még jó ideig nem lesz az úton.

A macskaköves útszakasz helyére ideiglenes pályaszerkezetet építettek. A Thököly út új burkolatának az élettartama terveink szerint 4-6 év lesz - mondta a Hírszerzőnek egy hónappal ezelőtt a Főpolgármesteri Hivatal Thököly útért felelős referense. Mint Egri Sándor mondta, a 4-es metró második szakaszának építése körül még minden bizonytalan, ezért az olcsóbb, átmeneti megoldásnak szánt aszfaltot tették le a Thökölyn, nehogy később egy most jóval drágábban felújított utat kelljen széttúrni.

Átadják a felújított Thököly utat (Hírszerző)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrjoshua
2009. október 15. 13:06
Tizenszáz éve ideiglenes villamospótló autóbusz jár, most pedig jön az ideiglenes útburkolat. Ez kérem az ideiglenes állapotok városa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!