Magyarország egy nagyszerű ország, rengeteg lehetőséggel - exkluzív interjú Sebastian Kurzcal

2023. augusztus 02. 22:47

Hogyan emlékszik a 2015-ös migrációs vitákra és milyennek látja a mostani helyzetet? Végződhet-e Európa szempontjából pozitívan ez a háború? Mit kellene tennünk a Balkánon? Visszatér-e a politikába? Ausztria korábbi kancellárjával Esztergomban, az MCC Feszten beszélgettünk.

2023. augusztus 02. 22:47
null
Pócza István
Pócza István

 

Néhány téma, amelyet a beszélgetés során érintettünk: 
 

  • A háborúról:

Nem hiszem, hogy Oroszország legyőzésével érne véget ez a háború...

  • A migrációs helyzetről:

...továbbra sem tudjuk megállítani az illegális migrációt a külső határokon.

  • Magyar felmenőkről:

... talán egyfajta tudatalatti érzelmi kötődés még ott van. 

  • A magyarokkal való együttműködésről: 

...politikai pályafutásom során mindig jól együtt tudtam működni Magyarországgal

  • Az Európai Unió helyzetéről:

A legfontosabb európai kérdés most a versenyképességünk fenntartása

  • A magyar politikusokkal való kapcsolatáról: 

jó kapcsolatok fűznek Szijjártó Péterhez, Orbán Viktorhoz és más kormánytagokhoz

  • Az EU balkáni bővítéséről. 

A Balkán Európa része.

  • Az akkumulátorgyártásról.

Ausztria is egy erős ország az autóipari beszállítások tekintetében, Magyarországon pedig már nagyon sokféle termék gyártása folyik, és ami az akkumulátorgyártást illeti, Magyarország már most a világ élvonalába tartozik. Magyarország egy olyan ország, amely jól fejlődött és amelyben még nagyon sok a potenciál.

 

Emellett sok más témát érintettünk, érdemes végignézni a teljes beszélgetést. 

Sebastian Kurz nem mindennapi életútjáról még korábban készítettünk egy portrét: 

Csodagyerektől az alpesi császárig - Sebastian Kurz öröksége - Mandiner

Bébielefánt, csodagyerek, mindentudó, az Alpok Macronja, Kurz császár - csupán néhány az osztrák politikát az elmúlt 10 évben meghatározó, s most 35 évesen visszavonuló Sebastian Kurzra aggatott becenevek közül. Egyszerű körülmények közül indulva hódította meg, s tette izgalmassá a sokszor kissé egyhangú osztrák politikai életet.

A korábbi osztrák kancellárral egy másik beszélgetést megnézhetnek, amely során Szalai Zoltán az MCC főigazgatója és a Mandiner főszerkesztője kérdezte az MCC Feszt nagyszínpadán: 

A világ 2023-ban: Váratlan dolgokra számítva - Sebastian Kurz az MCC Feszten - Mandiner

„Tisztelnünk kell az EU-ban, hogy a különböző országok eltérőek." A volt osztrák kancellár az MCC Feszten beszélt politikai pályafutásáról és a világrend alakulásáról vallott nézeteiről.

 

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mekgajver
2023. augusztus 03. 12:50
Az jutott eszembe róla, hogy mekkora marháknak nézik a magyarokat hogy ezt a bájgúnárt éltetik, miközben folyamatosan csuklóztatott és kritizált bennünket mikor hatalmon volt. Az a baj, hogy most már nagyítóval keresnek olyan figurákat, akik egyetértenek velünk és még ennek a köcsögnek is örülni kéne. Nem tudok.
Barna Kutya
2023. augusztus 03. 12:49
" nagyszerű ország, rengeteg lehetőséggel " Ja. 300 éven keresztül használtátok az országunk lehetőségeit. Kancellárként az első adandó alkalommal hátbaszúrtál bennünket. Mondjuk, ez igazán nem lepett meg senkit!
Turán
2023. augusztus 03. 12:31
Ez sem hozzánk migrált basszus. 😀😀😀😀
Palatin
2023. augusztus 03. 12:28
A DK az ország belsö ellenségeinek szemétgyüjtö telephelye. ................................................................................................................................................ "Pofátlanul csak hazudtunk reggel, délben, este, Vajon a ti szemetekben ez oly szépen fest-e? Gyurcsány vagyok nem tagadom, a magyarok veszte, Ki oly sok ember boldogságát komiszul elcseszte. Adjál mégis egy újabb esélyt a kókler Ferónak, Még akkor is, ha unokáid ezért jól megrónak. Nálam csak a mutyi számít, nincs helye melónak, Megtehetem, bőröm vastag, mint egy csatalónak. Bár jól tudom, kívánjátok, hogy hamar kimúljak, Adja Isten, hogy még egyszer rátok szabaduljak. Megoldom a problémátok, mint még soha senki, Úgy éltek majd mint egy csöves, éhenkórász jenki."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!