Prigozsin a saját zsebét próbálta megtömni – Stratéga Somkuti Bálinttal

2023. június 27. 17:00

A hétvége legnagyobb tanulsága, hogy egy zsoldoshadsereg bármikor a megbízója ellen fordulhat. A Wagner vezetője felvett egy szerepet, amibe talán túlságosan is beleélte magát. A Stratéga vendége az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója.

2023. június 27. 17:00
null
Pócza István
Pócza István
  • Mennyire volt megrendezett Prigozsin lázadása?
  • Valós lehetőség volt Putyin leváltása?
  • Nukleáris fegyverek is veszélyben voltak?
  • Milyen előnyökkel és kockázatokkal járnak a zsoldoshadseregek?
  • Hogyan hatott a Wagner-lázadás az ukrajnai frontra?

Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat. 


A teljes beszélgetés megtekinthető itt: 

 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Nyitókép: Telegram

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2023. június 28. 12:58
Prigozsin veszélyesnek ítéli helyzetét Akkor É-Korea biztos pont neki és zsoldosainak,ott tárt karokkal fogják fogadni .Ott átszabatja magát és a világ bármely pontján feltűnhet a a rejtett vagyonának lassú felhasználásával.Erre is vannak történelmi bűnügyi példák.Szóval ez az ember nem Fantomas de van benne valami!
barnabibambi
2023. június 28. 12:44
Még sokáig írogatnak Prigozsin operett felvonulásáról! A valóságot soha nem fogjuk megtudni.Oroszország ismeretlen világ a modern emberiség számára ,gigantikus sikeres tervek és sok kudarc ,de egy valamibe nagyok megvédik hazájukat és erre mindig képesek voltak és képesek lesznek mindig! Az biztos hogy Prigozsin az atomfegyverek megszerzését tervezte és hogy azokkal mi volt a szándéka nem tudni.A pénz ennél az embernél csak a célirányos vállalkozásának céljait szolgálja.Magánvagyona gigantikus és megfoghatatlan! Az usákok a nyugat megpróbálta de totális kudarcot vallottak! Szóval Prigozsin nem Oszama őt csak Putyin tudja elintézni ha akarja?Nos ez itt a kérdés mi a célja Putyinnak Prigozsinnal?Eszt senki nem tudja.Lehetséges hogy bűnbak lesz belőle mint Oszamából.Volt ilyen a történelembe rengeteg.Lehet hogy ő fogja kirobbantani az atomháborút hisz a lehetőség adott! Beloruszba vannak orosz atomfegyverek,ezek mennyisége sokszorosan elég Ukrajna totális vagy részleges elpusztításához és még Nyugat Európát is lerendezhetik vele.Szóval nyugodtan gondolhatunk arra hogy Prigozsin nem hülye hisz a nyugatnak is beletört a bicskája és elméletileg Putyin is futni hagyta .Pedig a magángépét simán lelőhették volna!Szóval célok vannak vele kapcsolatba és nem ismerjük ezeket a célokat.Minden esetre biztos hogy az eltűnt kulcsemberi még időbe Beloruszba mentek és létezésük is kérdőjeles.Csinált már ehhez hasonlót Prigozsin Afrikába is ,azaz eltűnt és másutt jelent meg zsoldosaival ahol nem is sejtették.Szóval ez a volt szakács minden hájjal megkent kalandor!
citromosParizer
2023. június 27. 21:20
az ért fura, hogy azt senki sem veti fel, hogy ha 150e orosz katona, összfegyvernemben kevés a 3-4 milliós Kijevhez, akkor mit csinált volna a 20e Wagneres a 8+ milliós Moszkvával? szerintem rendőrből van vagy háromszor annyi...
Betonlavor
2023. június 27. 21:20
Somkuti - - - - - szakértő :DDDDDDDDDD A kurva anyátokat. Szakértő... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!