Hősként ünnepelték a Wizz Air kapitányát, miután másodjára le tudta tenni a gépet a világ egyik legnehezebb repülőterén

2023. május 18. 21:15

A pilótának először át kellett startolnia a rendkívül erős szél miatt.

2023. május 18. 21:15
null

A Mandineren is beszámoltunk róla, hogy a Budapest-Funchal járat kapitányának meggyűlt a baja a madeirai leszállással. A videófelvételek szerint a repülő a megközelítés során hihetetlen meredek és szinte függőleges átstartolást hajt végre. A Blikk megszólaltatta a járat egyik utasát, aki elmondta, 

örömujjongásban törtek ki a landolás után.

Zoltán elmondta, minden nagyon gyorsan történt, nem volt idő megijedni. Az út során többször is volt turbulencia, szavai szerint a végső megközelítés során az Airbus A321-es típusú gép fel-le és oldalirányba is imbolygott, olyan erősek voltak a széllökések.

– mesélte az utas, aki szerint a második kísérlet már sokkal zökkenőmenetesebb volt. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. május 19. 07:40
Mellesleg ezért hagyta a másik fapados társaság a Wizzairnek Madeirat, mert ez az egyik legveszélyesebb rep.tér. Tegnap már felsoroltam a többit is. Vagy a tengerparthoz nagyon közel vannak és jól kell megcélozni a kifutót vagy pedig magas hegyek között kell ügyesen landolni és startolni. Hongkong is nehéz ügy a felhőkarcolók sokaságában, de London City rep.teréhez is tapasztalt pilóták kellenek.
MyOp
2023. május 19. 00:10
Ha nem írják, hogy másodjára leszállt, a videóból az jön le, hogy a kapitány kövér gázzal meglépett, majd bemondta: hagyjuk a picsába, megyünk vissza Budapestre, ott legalább le lehet szállni.
Akitlosz
2023. május 18. 23:44
"Hősként ünnepelték a Wizz Air kapitányát, miután másodjára le tudta tenni a gépet a világ egyik legnehezebb repülőterén " Muszáj volt letenni a gépet. Repülőgép fent még nem maradt.
nyugalom
2023. május 18. 23:25
De hat ez Madeirán gyakori!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!