Ha Orbán Putyin pincsije, akkor Ferenc pápa Putyin tigrise? – Stratéga Szomráky Bélával

2023. május 04. 17:00

A magyar kormány ugyanazt az elképzelést képviseli a békéről, mint a pápa. A látogatás színfalak mögötti részleteiről beszélgettünk Ferenc pápa tolmácsával.

2023. május 04. 17:00
null
Pócza István
Pócza István

A pápa együttműködést keresni jött, nem pedig a magyar kormányt megtörni – ahogyan arra a nyugati sajtó egy része számított – mondja Szomráky Béla Olaszország-szakértő, aki már három pápának tolmácsolt különböző magyar vezetőkkel való találkozása során. Szomráky szerint Ferenc paápa megértő, kíváncsi és derűs volt, ugyanakkor elszántan koncentrált. A római katolikus egyház feje felkészülten érkezett Magyarországra, s az Eucharisztikus Világkongresszus óta nemcsak érti a magyarokat, de kicsit a magyarok nagykövete is lett. Volt-e vita Ferenc pápa és Orbán Viktor között a migrációról? Mennyiben gondolkodnak másképp? Valóban úgy volt-e minden, ahogyan arról a nyugati sajtóban olvashatunk a látogatásról? Valós-e a véleményazonosság a genderkérdésben? Ezekről és más izgalmas kérdésekről, sőt, olaszországi nyaralási tippekről is beszélgettünk.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. május 05. 02:58
Karácsony takarodj!
tapir32
2023. május 04. 22:42
A hidakról. Ferenc pápa kijelentette, Magyarország rendkívüli elkötelezettséget mutat a „jövőbe vezető hidak” építésében is: a környezet és a fenntartható jövő iránti gondoskodást említette, valamint a generációk közötti hidak kiépítését, idősek és fiatalok között, ami mindenki számára elengedhetetlen kihívásnak számít. Hídnak nevezte a görögkatolikus egyházzal tartott találkozót, „szép hídnak” azt, hogy a vasárnapi misén különböző országokból és különböző keresztény közösségekből érkezett hívők vettek részt, amelyek Magyarországon jól dolgoznak együtt. https://vasarnap.hu/2023/05/03/ferenc-papa-koszonetet-mondott-a-szeretetteljes-magyarorszagi-fogadtatasaert/
tapir32
2023. május 04. 22:23
Egyenesen kell gondolkodni! 1 a pápa soha semmilyen háború mellé nem fog állni, mert az emberek élete a legfőbb érték. Azok a civilizációk amelyek nem bástyázták körül az emberi élet védelmét, azok nem maradtak fenn. Kiirtották egymást az emberek. 2 Putyin háborút kezdett. Akik folytatták azoknak éppen úgy nem az emberi élet a legfőbb érték mint Putyinnak. A háború tekintetében egy platformra kerültek Putyinnal. 3 A háborúnak a béke az ellentéte. Tehát, aki békét akar az van Putyin ellen! 4 Orbán ugyan azt a békét akarja mint Ferenc pápa. Vegyük észre hogy egy más értékrend és egy szélesebb horizontú gondolkodás az, amit a pápa és Orbán képvisel. Ebben az értékrendben az emberek élete a legfőbb érték! Minden egyéb csak ez után következik. Ebben az értékrendben mások halálát akarni azaz, a háborút folytatni, folytatását elősegíteni aljasság. A tűzszünet lényege és a béke lényege, hogy ne haljon meg még több ember! A háborúval kapcsolatban érdemes elolvasni Robert F. Kennedy: Hallgatnunk kellett volna Putyinra https://mandiner.hu/cikk/20230504_robert_f_kennedy_vlagyimir_putyin_egyesult_allamok_oroszorszag_haboru
felcsutfan
2023. május 04. 21:42
coXucker Carlson mai élő videós bejelentkezéséről nem lesz cikk? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!