Robert C. Castel: A NATO egy darab papír, az EU egy fél darab papír

2023. február 16. 18:41

A nemzetközi szervezetek hasznosak, de nem állandók; a szándékok sokkal jobban alakítják a geopolitikai folyamatokat, mint az intézmények – vallja az izraeli biztonságpolitikai szakértő. Mandiner Stratéga Robert C. Castellel.

2023. február 16. 18:41
null
Pócza István
Pócza István

Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő szerint a háború lezárására most logikusan két lehetőség adódik: sz ukránok gazdasági vagy demográfiai kifulladása. A gazdasági kifulladást a nyugati támogatás részleges vagy teljes megvonása okozhatja. A másik megoldás a stratégiai bombázások, amiket az oroszok most visznek: az oroszok az ukrán légvédelmi rendszer felszámolására törekszenek, hogy légibombázásokat is tudjanak vinni. A biztonságpolitikai szakértő szerint Ukrajna harckocsikra és vadászrepülőkre irányuló kérései pótcselekvések, az ukránoknak tüzérségi gránátokra és légvédelmi rendszerekre lenne szükségük. De ezek nincsenek kellő mennyiségben a Nyugatnak. Antifa-támadások, drónok, F-18-asok és további geopolitikai témák a videóban!

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 17. 17:40
Robi,a kevesebb több lenne..:)
NERbot
2023. február 17. 13:55
Pazar élmény látni, hogy Oroszország hús-vér hadserege hogyan alázza a NATO papírkatonáit a nemlétező Ukrajnában nap nap után.
olajfa1
2023. február 17. 09:49
Eva Kaili és "40 társa" azért evvől a "fél pappírból" elég nagy darabot tudtak kiszakítani...
gyaloggos
2023. február 17. 09:06
ÍGY ám: " Ukrajna harckocsikra és vadászrepülőkre irányuló kérései pótcselekvések"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!