Kikészült Verhofstadt, miután a tagállamok megszavazták az EU-s pénzeinket

2022. december 15. 06:00

A politikus szerint ez „csak a zsarolás kezdete” – derül ki az EP-képviselő videójából, melyben a vétó eltörlését is szorgalmazza.

2022. december 15. 06:00
null
Béres Sándor
Béres Sándor

Mint a Mandiner is megírta, a tagállamok megszavazták az EU-s pénzeinket, a „megacsomag” részleteiről bővebben ide kattintva olvashat!

Nem mindenki örül

Noha a hétfő esti brüsszeli megállapodás még a Politico szerint is Orbán Viktor, és hazánk győzelmét jelenti, a Magyarországnak járó források érkezésének azonban nem mindenki örül. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament képviselője például szinte „kikészült” a hírtől.

A baloldali politikus az EP-ben tartott egyik beszédében fakadt ki az ügy kapcsán, amelyről egy videót is feltöltött a Twitterre. Ebből kiderül:

Verhofstadt szerint Orbán Viktor most „megzsarolta” és még „zsarolni is fogja” az Európai Parlamentet,

hogy kibújjon a jogállamisági mechanizmus alól.

Mint a politikus fogalmazott, szerinte „valójában az történik”, hogy két ügyet – az Ukrajnának nyújtandó 18 milliárd eurós hitelt és a multinacionális vállalatokra kivetett minimumadót – „Orbánnak tett engedményekre cserélnek.”

A politikus itt egyrészt Orbán Viktor gazdaságélénkítési tervének jóváhagyását, valamint a befagyasztott összeg 6,3 milliárd euróról 5,8 milliárd euróra csökkentését említette.

Verhofstadt még jósolt is egyet

„Valamit megjósolok” – tette hozzá Verhofstadt. – „Amit Orbán Viktor tenni fog, az az, hogy 2023-ban […] vagy csökkenti ezt az összeget, vagy teljesen elmenekül a jogállami mechanizmusból”.

– fogalmazott a liberális képviselő. „Úgy gondolom tehát, hogy legfőbb ideje eltörölni a vétót” – vallotta be aztán.

Az EP-képviselő fentebb idézett kijelentéseit angol felirattal az alábbi videóban nézheti vissza:

Nem meglepő, hogy Verhofstadt kiakadt

A liberális képviselő felháborodása ugyanakkor aligha tekinthető meglepőnek. Hiszen mint a Mandiner  megírta, a politikus nemrég szögezte le, hogy „talán jobban járna” az EU Ukrajnával. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Nyitókép: Alexandros Michailidis / POOL / AFP

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2022. december 15. 17:04
Akár gutautést is kaphat. Szar sem fog könnyet ejteni érte......
ultimax
2022. december 15. 15:55
És arról hol lehet a Mandin olvasni, hogy a lengyelek máris vétóztak? És nem lesz péz mégsem? https://index.hu/kulfold/2022/12/15/brusszel-europai-tanacs-magyarorszag-unios-forrasok-nincs-megegyezes-globalis-minimumado-ukrajna-tamogatas/
Attologic
2022. december 15. 14:43
...a címlafotón egy emberi fej..és felsőtest látható, melyhez a következő magyarázat tartozik: Tegnap késő este le kellett ugrania a sarki nonstopba, mikor is marokkói migráns csapat csövekkel nekiesett. kiverték első fogait, majd jól seggberugták. hősünk hősiesen hazatántorgott, majd amikor fiúja meglátta a megtépázott fejet, úgy gondolta, amúgyis eljött a szakítás ideje, így lelépett. a lesifotós azt a pillanatot örökítette meg amikor fájdalommal a lelépő partnere után tekint...fájó seggel...fájó segglyukkal..
Namond
2022. december 15. 14:21
Hali, Vicc torpedó, arcoskodó Orbán Gazda? A korrupt, közpénztolvaj Verhofstadt-ot felkötése helyett, miért választják meg nemzettársai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!