Politico: A hétfő esti brüsszeli megállapodás Orbán Viktor győzelmét jelenti

2022. december 13. 10:44

A lap szerint a miniszterelnök kezére játszott, hogy az uniós rendszer számos fontos döntés meghozatalában egyhangúságot követel meg.

2022. december 13. 10:44
null

A végeredmény Orbán Viktor győzelmét jelenti – írja a Politico a hetfő esti brüsszeli megállapodással kapcsolatban. A cikk szerint két tényező volt, ami a magyar miniszterelnök kezére játszott: az egyik az uniós rendszer, amely számos fontos döntés meghozatalában egyhangúságot követel meg. A másik pedig „az EU intenzív törekvése, hogy megőrizze az egységes EU-homlokzatot”, miközben a közelben dúl a háború – írják.

A lap megjegyzi: a döntés azonban továbbra is azt jelenti, hogy Magyarország várhatóan milliárdokat veszít el egy olyan időszakban, amikor gazdasága „ingatag”.  „Semmi sem garantálja, hogy Magyarország képes lesz teljesíteni ígéretét a 27 jogállamisági reform elfogadására” – írja a Politico.

Az EU számára a megállapodás némi megkönnyebbülést hoz az ukrán fronton, jegyzi meg a cikkíró. Most, miután az Európai Parlament kedden jóváhagyja a döntést, az unió januárban megkezdheti a kifizetéseket Ukrajnának.

Nyitókép: Facebook

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2022. december 13. 23:00
Én egy pillanatig nem hiszek ebben. Majd ha zsebben a pénz. Megint elérték, hogy nem vétózunk, és nem fizetnek majd, mint 2020 végén.
Zolotarjov
2022. december 13. 21:54
Klárikának nem szóltak?
Zolotarjov
2022. december 13. 18:17
Na ugye..a libernyák kalendárium is elismeri..
balbako_
2022. december 13. 18:06
A korrekt tárgyalási stílusa hozta meg ezt a győzelmet. Mindig időben, előre közli meddig hajlandó elmenni és mi az amit már nem fogad el. Az EU tárgyalási stílusa - ha ez annak tekinthető egyáltalán - a pofátlan zsarolás és kompromisszumképtelenség. De Orbán nyílt sisakos módszerével szemben már az eurokratáknak kellemetlen és átlátszó, mert egyre többen Orbán mellé állnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!