Mit ne csinálj háborúban: ne próbálj meg egy légvédelmi rakétarendszert úgy hatástalanítani, hogy belelősz (videó)

2022. július 06. 22:06

Az orosz katonák ezt nem tudták. Öreg hiba volt.

2022. július 06. 22:06
null

Orosz katonák egy csoportja a lehető legrosszabb módon próbált meg hatástalanítani egy ukrán légvédelmi rakétarendszert. Bár maga a művelet végül sikerrel járt – a rendszert működésképtelenné tették –, nehezen mondanánk azt, hogy sikerrel jártak: 

elég kicsi az esélye, hogy a terepruhába öltözött, géppuskás katona és társa, aki az egészet lefilmezte, túlélték a harctéri győzelmüket.

Érdekes protokollt követtek, mivel „hatástalanítás” alatt azt értették, hogy egy rövid sorozatot engednek az ukrán járműbe. Az már csak hab volt azon a bizonyos tortán, hogy mindezt egy S-300-as légelhárító rakétarendszeren hajtották végre. A robbanás mértékéből látszik, hogy a silókban bent voltak az üzemanyaggal és több száz kilós robbanófejjel töltött rakéták.

Nyitókép: Twitter

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kalo861
2022. július 07. 20:43
Józan paraszti ésszel!!!! Elbujtak egy csemete mögé, beszélgettek, szelfizgettek, nem siettek sehová. Persze az ukránok nem őrzik, mert olcsó, vagy mert úgy is küldenek másikat. Nekem gyanús!
Kamcsatka5
2022. július 07. 15:33
A hüvösvölgyi erdőben csinálta a gyöngyösi márton, láttam, meg a macskám is, mondtam is a belga fasisztának, hogy meg ne lásam itt még egyszer!
formaegy
2022. július 07. 14:31
Szóval akkor megint egy ukrán "valós" hír. Ha ukrán akkor biztosan így történt. )))))))))))))
erdei nyezega
2022. július 07. 11:07
hát?.....na.......így kell ezt csinálni!...kicsit kockázatos...de biztos!............a két katona meg szerintem túlélte.....a rakéta kezelők nem biztos....... a távolság kicsit necces volt, de kivitelezték........legközelebb majd messzebbről lőnek.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!