Városkép Amerikában és nálunk

2022. március 20. 15:47

Nem minden arany, ami Amerika. Peter Boghossian filozófus az MCC vendégoktatójaként két hónapot élt Magyaroszágon, és a főváros mellett bejárta hazánk több nagyvárosát is. A Mandiner Reakció Extrában saját városát, Portlandet hasonlítja össze a magyar városokkal.

2022. március 20. 15:47
null

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. március 20. 23:37
Game over...
nocens
2022. március 20. 21:43
Boghossiannak alapvetoen igaza van, ami Portlanban es az allamok szamos nagyvarosaban a hajlaktalanokkal torteneik az tenyleg alig tarthato. Persze, aki azt gondolja, ez amiatt van mert az USA varosi onkormanyzatai mar csodkozelben vannak es pusztito szegenyseg dul, az kisse teved. Az hogy a hajlektalanok kozteruleten satraznak, ahelyett hogy bevonulnanak a hajlektalan szallokra az tisztan individualista kultura es az onkormanyzati impotencia eredmenye... Azt viszont ismetcsak elnezte a Mandiner, hogy utana jarjon kis is ez az amcsi filozofus (amugy pedig kivalo koponya): https://www.thedailybeast.com/atheist-philosopher-peter-boghossians-guide-to-converting-believers?ref=scroll
nempolitizálok
2022. március 20. 20:00
Libsi mennyország.
lofejazagyban
2022. március 20. 18:15
Varsóban vagy Pozsonyban sincsenek sátrak. Pedig most még menekültek is jönnek szép számmal. Szóval, ez a sátortalanság a közép-európai józan ész jele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!