Hodász: A család nem család, hanem Szentháromság

2021. február 22. 14:05

Nem minden családforma egyenlő, és nem csak az érzelmek a fontosak Hodász András szerint.

2021. február 22. 14:05
null

A család nem család, hanem Szentháromság – erről beszél Hodász András atya az újraindult Papifrankón, melyben kifejti: a most felkapott lMBTQ-szlogen, miszerint „a család az család”, tautológia, ami nem jelent semmit.

Hodász leszögezi: a család nem pusztán érzelmi kapcsolat, és a társadalomnak joga van meghatározni, mi a család, mivel van egy belső önvédelmi mechanizmusa. 

Ha pusztán érzelmi alapon döntünk arról, mi család, akkor „eléggé kitágul a horizont”, mutat rá Hodász atya, aki arra utal, hogy ezzel lehetetlenül kitágítottuk a család fogalmát, ami „nem pusztán az érzelmekről szól”.

A katolikus pap felveti: a különféle emberi közösségek, családformák nem tekinthetőek úgy egyformának, egyenlőnek, hogy a gyermekeknek mindegy lenne, hogy milyen emberi közösségben élnek. 

Az egyház azért mond véleményt minderről, mert egyrészt a katolikusok is a társadalom tagjai, akiknek joguk van részt venni a közéletben, másrészt Isten teremtette a világot és hozta létre a házasságot, és neki is van „használati útmutatója”, tanítása azzal kapcsolatban, hogy mi a házasság és mire való. Isten akarata, hogy férfinak és nőnek teremtette az embert, a saját képmására, a férfi és nő örök szeretetkapcsolata a Szentháromság szeretetszövetségének földi mása. 

Arról, hogy a különféle családmodellek nem egyenrangúak, itt írtunk.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2021. február 23. 07:31
Ez a "család az család" szlogen is ugyanarra a súlyosan hibás liberális sémára épül: kapcsold ki az előzetes-természetes adottságokat, s utána már ajtó-kapu nyitva a tetszőleges konstrukciók számára.
Gyéressy Károly
2021. február 23. 01:25
Ez egy jó tanítás volt, gratulálok.
rollotomasi
2021. február 22. 21:30
A sok troll hozzászólásból látható, hogy András atya rátapintott a lényegre. A családot nem kell túlmagyarázni. Nő, férfi és gyerek közössége az emberi faj továbbéléséért. Buzulásból nem fog az emberi faj - és egyetlen élő faj sem - tovább élni. Kész, punktum. Semmi értelme egy több milliárd éves természeti törvényt ideológiai szempontból megmagyarázni. Megértem, hogy a homárok is családban akarnak élni, de minden nem megy egyszerre.
dglaj
2021. február 22. 20:25
A család azért célpontja a globalizmusnak, mert ez egy fontos lépcső a az ember degradálásában, hogy az áhított konzumidiótizmus várva várt földi mennyországa megvalósulhasson... A globalizmusnak öt halálos ellensége van, melyeket mindenáron el akar pusztítani. Első az Isten és a vallás, hiszen a legerősebben a Teremtőhöz kötődünk. A második a család, vagyis azok a szálak, amelyek a szeretteinkhez kötnek minket, a szingli ugyanis a legideálisabb fogyasztó, ő a leginkább manipulálható. A harmadik a nemzeti identitás, azaz mindaz, ami az anyanyelvhez, a kultúrához és az őseinkhez köt bennünket. A negyedik a fizikai föld, az ötödik pedig a közösségek. A gonosz, a szétdobáló (Diabolos) ezeket a szálakat akarja elvágni, hiszen ezek éltetnek minket. A mai korunk feladata az, hogy ezeket a szálakat még jobban megerősítsük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!