Halloween, mindenszentek, halottak napja: nem ugyanaz

2017. október 31. 18:18

Mit ünneplünk mindenszentekkor és halottak napján? És miért honosodott meg a Halloween? Varga Máté néprajzkutató helyre teszi a dolgokat.

2017. október 31. 18:18

A Start Plusz vendége Varga Máté néprajzkutató, a Hagyományok Háza munkatársa volt, aki rendbe tette a mindenszentek és halottak napja körüli zavarodást.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2017. november 01. 15:59
Nem lehet könnyű Orbán Viktornak lenni. Gondoljunk csak bele, neki a nap 24 órájában el kell viselnie önmagát. Ha Ön kellően rémisztőnek találja az elképzelést, és olykor áldoz az ősi kelta hagyomány oltárán, legyen egy estére Orbán Viktor. Töltse le méretarányos halloween-maszkunkat! http://zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Tyler/okt%C3%B3ber/Orban_Halloween.jpg
illesl
2017. október 31. 21:03
A SOROS FÉLE AGYMOSÁS ESZKÖZE EZ és A VALENTIN NAP. Semmiféle előzménye, hagyománya nem volt ezen ÜNNEPEKNEK, pusztán a globalisták villogása ez az ördögi szokás, elnyomva a régi magyar kötődést, hagyományokat. Elindult a nyelv átmosásával, tematizálásokkal: lásd burgonya/krumpli, sertés/disznó, jó napot/szép napot, normális/meleg. Legújabb lépés a társadalom kasztrálása, elférfiatlanítása: lásd a különböző molesztálási vádak... Most épp ez folyik a csapból, egy kis faragott tökkel....
péterx
2017. október 31. 18:48
A Mindenszentek és Halottak napja értelmesen ünnepelhető , sőt vigasztaló üzenettel bír , mert Krisztus feltámadott . A Halloween meg a zagyva valláspótlék .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!