Lelőtte az egyik oregoni fegyverest az FBI, itt a felvétel

2016. január 29. 07:10

Az FBI egy közúti ellenőrzés során lőtte le Robert „LaVoy” Finicumot, az oregoni felkelők egyik szóvivőjét. A férfi egy közúti ellenőrzés során először elmenekült, majd többször a kabátja felé nyúlt. Az FBI kiadta a felvételt.

2016. január 29. 07:10

Az oregoni állami rendőrség emberei lőtték le egy FBI-jal közös közúti ellenőrzés során Robert „LaVoy” Finicumot, az Oregonban hetek óta tüntető fegyveresek egyik szóvivőjét. A kiadott felvételen látszik, hogy Finicum autóját, amelyben egy másik vezető, Ammon Bundy is ült, megállítják az ügynökök. Finicum később tovább hajt, majd a felállított útzár mellett próbál elhajtani, mikor autója fennakad a hóban.

Finicum ekkor feltartott kézzel száll ki autójából, azonban többször tesz olyan mozdulatot, mintha elő akarna rántani valamit a bal zsebéből. Az FBI közleménye szerint ezért ekkor az oregoni rendőrség rendőre lelőtte a férfit. A felfegyverkezett tüntetők korábban többször jelezték: készek akár életüket is áldozni az ügyért. Később kiderült, hogy Finicumnak tényleg fegyver volt abban a zsebében, az autóban pedig még három fegyvert találtak. Az akció során letartóztatták tüntetők másik vezetőjét, Ammon Bundyt, aki felszólította a még ott tartózkodó tüntetőket, hogy menjenek haza.

Korábban már feladta magát az a két oregoni farmer, akik miatt a napokban fegyveres felkelés tört ki az államban az amerikai kormány ellen. A két férfi, a 74 éves Dwight Hammond Jr. és fia, a 46 éves Steve Hammond a jogerős ítélet szerint szövetségi tulajdonban lévő földeken gyújtogatott 2001-ben és 2006-ban, ezért kell börtönbe vonulniuk öt évre – írja az ABC.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. január 29. 19:09
Ott, ahol az Igazi Demokrácia honol, a náci jelképeket bár ki büntetlenül használhatja-egy olyan országot fenyeget a DEMOKRÁCIA elleni merénylettel-egy nem kifogástalan hajdan volt történész és miniszter/ez utóbbinál van a bibi/ felállítandó szobra miatt. De már volt ilyen, a hazai Érinthetetlenek és Mindent tudó szárszó- zsenik dűhödt agyarcsattogása miatt álmatlan éjszakája volt a Nagy főnöknek a Weisz Wigwamban, mert azt álmodta, hogy Gábriel arkangyal egy alkalommal karlendítéssel üdvözölt valakit Rómában.Csakhogy az az ókori Róma lehetett, hiszen a rómaiak nem tudhatták, hogy ez a mozdulat elítélendő lészen a XX.-századtól kezdve. Nem is avattak utána...Mi lesz a harmadik?
geronimo
2016. január 29. 17:14
Dilettáns seggfejek.
mokány
2016. január 29. 16:23
Green go home!
Peter8811
2016. január 29. 16:00
We are the world, we are the children We are the ones who make Hóman Bridges
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!