Izraeli etiópok tüntettek Tel Avivban

2015. május 04. 14:52

Ismét a faji megkülönböztetés, és a rendőri brutalitások ellen tüntettek etióp származású izraeliek Tel Avivban. A demonstráción tízen sérültek meg.

2015. május 04. 14:52

Újra a faji megkülönböztetés és a rendőri brutalitás ellen tüntettek etióp izraeliek Tel Avivban. Az etióp származású izraeliek csütörtökön Jeruzsálemben azért tüntettek, mert nyilvánosságra került egy felvétel, amin egyenruhások vernek etióp izraelieket.

A demonstrálók szerint a rendőrség indokolatlanul nagy arányban erőszakoskodik az etióp izraeliek ellen. Mindkét tüntetésen, Jeruzsálemben és Tel Avivban is összecsaptak a feldühödött demonstrálók és a rendfenntartók. A tel avivi tüntetésen a demonstrálók köveket és palackokat dobtak a rendőrökre, akik lovas járőröket és kábító gránátokat is bevetettek a tömeg oszlatásáért. A demonstráción hét egyenruhás és három tüntető sérült meg.

„Nekünk miért nem engedik, hogy ugyanolyan teljes életet éljünk, mint más izraeliek?” –tette fel a szónoki kérdést egy tüntető. Mások börtönt követeltek az erőszakos rendőröknek, valamint azt kiabálták, hogy nincsenek feketék vagy fehérek, csupán emberek.

Fokozza a feszültséget, hogy az etiópokat eltiltották Izraelben a véradástól, illetve az egészségügyi minisztérium vizsgálja annak a lehetőségét, hogy fogamzásgátló injekciót alkalmazzon nőkön azok tudta vagy beleegyezése nélkül.

Benjamin Netanjahu, Izrael miniszterelnöke ígéretet tett, hogy találkozik az izraeli etióp közösség képviselőjével, ahogy egy megvert katonával is.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brókerkormány
2015. május 05. 22:28
Fakutya kösz az infót, tényleg érdekes Kicsit mintha a náci árja fejelméletre hajazna csak a nácik nem voltak ilyen szigorúak abban hogy ki lehet árja
Senye Péter
2015. május 05. 09:39
Egy-két évtized és Izraelben az arabok lesznek többségben. De ki védi meg az ottani zsidókat, ha az USA-ban meg fekete többség lesz?
nolite mirari
2015. május 05. 01:09
regota mondom: AZ ULDOZOTTEKBOL, ULDOZOK LETTEK!! pontosabban: Az uldozottek leszarmazottjai, (...) kik epp ebbol a celbol nagyitjak allandoan az egykori esemenyeket, hogy uldozni tudjanak. Let-elem-uk! Sajnos
Brókerkormány
2015. május 05. 00:55
Holnapi francia lapok cimoldalai Je suis Etiopian jews
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!