Nem az unió miatt van termékdíj a napelemeken

2015. január 12. 19:37

Az RTL Klub híradójának a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elismerte: az EU nem kötelezte Magyarországot arra, hogy termékdíjat vessen ki a napelemekre.

2015. január 12. 19:37

Az Európai Unió nem kötelezte Magyarországot arra, hogy termékdíjat vessen ki a napelemekre – mondta el a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára ismerte el az RTL Híradónak. Korábban a kormány azzal indokolta a termékdíj bevezetését, hogy az Unió írja elő azt. Ezzel szemben az EU csak azt írja elő, hogy gondoskodni kell a panelek újrahasznosításáról. V. Németh Zsolt elmondta: az elektromos termékek újrahasznosítása drága, és erre kellett forrást teremteni, ezért vetett ki a kormány termékdíjat, de dönthetett volna másként is.

A kilogrammonként 114 forintos termékdíj 2500-3000 forinttal növeli meg egy-egy napelem árát. Az ellenzéki pártok tiltakoznak a termékdíj ellen. A Párbeszéd Magyarországért politikusa, Szabó Rebeka elmondta: a kormány újra az unióval próbál takarózni egy olyan elfogadhatatlan intézkedés miatt, ami minden kormányzatnak a saját hatáskörébe esik. A PM az Európai Bizottsághoz fordul, amiért a kormány szerintük hamis indokkal vezette be a termékdíjat.

Áder János, aki nemrégiben állt ki a környezetvédelem mellett egyelőre nem reagált a napelemekre kivetett termékdíj bevezetésére. A zöld ombudsman azonban a törvény visszavonását kéri.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2015. január 13. 08:40
Hát persze, hogy nem az Unió miatt van. Volt olyan hülye, aki bevette ezt a maszlagot. A kormány folyamatosan úgy viselkedik, mit egy dedós gyerek. A rossz dolgokat mindig megpróbálja másra kenni.
ördöngös pepecselés
2015. január 13. 08:17
"Ezzel szemben az EU csak azt írja elő, hogy gondoskodni kell a panelek újrahasznosításáról" ezzel az erővel mondhatnánk azt is hogy nem minden hülye ellenzéki de minden ellenzéki hülye
csuka
2015. január 13. 07:52
"A termékek újrahasznosítása mikor kerül sorra, a jelenben vagy évtizedek múlva? A most begyűjtött termékdíjakat megőrizzük valamilyen formában vagy esetleg feléljük azt most, a jövőben pedig minden marad változatlan, mintha nem is lett volna termékdíj kivetve?" -------------------------------------------------- Majd 25 év múlva megint megsarcolják a tulajdonost. (Az működés alatt is még néhányszor, adó formájában.)
gudmen
2015. január 13. 02:28
az a kisebbik baj, hogy az utolso bört is le akarják nyuzni rolunk..huznék is áldozatot és sok jobb oldali érzelmü de akár liberális honfitársam is... de az, hogy ebben az országban lényegi történésekben semmi sem változik függetlenül attol milyen kormány van hatalmon az vérlázito... ahogy hunvald ellopta fél kerületet..vagy jászságbol éppen csak felérkezö és megmelegedö hagyo miki...ugy most rogán anti lopja el az ingatlanoikat és panamázik orrvérzésig... "430 millió forintért árulják most a piacon azt az ingatlant, amelyet a Rogán Antal vezette önkormányzat 51,5 millióért adott el egy kft.-nek, amely még csak nem is volt korábban a bérlője az üzlethelyiségnek. Nyolcszor annyiért árulnak most egy Sas utcai ingatlant, mint amennyiért a belvárosi önkormányzat eladta azt – írja az Index.hu az LMP blogbejegyzésére hivatkozva. A Sas utca 17. alatti 310 négyzetméteres üzlethelyiséget egy Lázár és Fia kft. nevű cég vette meg (amely azóta CBA L. és F. kft. lett), és 2011-ben, amikor az önkormányzat el akarta adni, ez a cég volt jogosult az elővásárlásra, amely nyomán a 73 millió forintra becsült ingatlan árából még 30 százalékos kedvezményt is adtak, vagyis 2011-ben 51,5 millióért adta el az akkor még Rogán Antal vezette főváros az ingatlant." ettöl aljasabb elit van valahol europában? ez már nem a balkán...ez közép-afrika..vagy latin-amerika legsötétebb zugaira emlékeztet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!