Vona: Az MSZP-nek is lehet takargatnivalója

2013. szeptember 27. 10:16

Van abban valami szimbolikus, hogy az MSZP csak három napig volt képes a jó oldalra állni az E.ON-ügyben – mondta a Ma Reggelben a Jobbik elnöke.

2013. szeptember 27. 10:16

Visszavonta az MSZP az E.ON gázüzletágának felvásárlását vizsgáló bizottság felállítására vonatkozó javaslatát, mert nem kívánnak együttműködni a Jobbikkal. Vona Gábor a Jobbik elnöke az MTV Ma Reggel című műsorában felettébb érdekesnek nevezte az MSZP lépését.

Elmondta: a Jobbik már régóta támogatta a rezsicsökkentést és az energiaszektor állami tulajdonba való vételét. Nekik azzal van problémájuk, hogy bár egyetértenek a felvásárlással, nem megfelelőek a számok, túl drága a visszavásárlás. Hogy mennyit is ér valójában az E.ON, ennek a bizottságnak kellene kideríteni. Ezért is támogatták az MSZP által benyújtott indítványt a vizsgálóbizottság felállítására – fogalmazott a politikus.

Vona szerint az, hogy az MSZP visszalépett, azt az érzetet kelti, hogy van valami takargatnivalója a pártnak, ahogy a Fidesz sem szeretné, ha az E.ON-ügyet kivizsgálnák. A Jobbik hétfőn egy új munkacsoportra fog javaslatot tenni, amely egészen az 1996-os privatizációig vizsgálni szeretné az energiaszektort. Hangsúlyozta: egy vizsgálóbizottság felállítása nem egyszerű feladat, hiszen vagy az kell, hogy minden ellenzéki párt támogassa, vagy az, hogy a Fidesz írja alá az indítványt.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. szeptember 27. 21:10
Nyilvánvalóan így van. A Jobbik nélkül nem lehet ellenzéki vizsgálóbizottságot felállítani, ezt az Mszp is pontosan tudja. Így a Jobbikkal együtt nem működésük csak azt takargatja, hogy valójában ők sem akarják bolygatni a múltat. Ez ugyanúgy nem érdekük, ahogyan a Fidesznek sem, hiszen hol az Mszp kormányzott, hol a Fidesz, más nem.
várúr
2013. szeptember 27. 19:11
Először értek egyet Vona-féle javaslattal. Vizsgálják a dolgot, de valóban visszamenőleg. Más kérdés, hogy az EON-ügy felettébb bonyolult. Mi mennyi, kinek, mikor, és így tovább. Német gigatulajdonnal szórakozni nem szerencsés, ha az ország német beruházásokat akar. Ezért volt kényes a megállapodás. Bármire ráfogható: túl sok túl kevés, és így tovább. Az mszp célja valóban szimpla politikai haszonszerzés. Hisz épp ők kótyavetyélték el az EON-nak a gázt és az áramot. Erre az maszp-re cuppant rá a Jobbik. Nem kértek belőlük, innen kezdve magyarázhat a történelemtanár, majd értékesítési ügynök Vona, amit akar.
szabadhajdu
2013. szeptember 27. 18:47
Gábor, bazd meg! Kurvákkal nem megyünk tüntetni a szűzies életért és nem csodálkazunk ha azok menet közben kiszállnak. Ócska kis politikai haszonlesés volt mind két fél részéről az akció. Gábor ezek után nem kell tisztességről meg jó oldaról papolni. Hiányzik a húsos fazék? Soha nem kerülsz közel hozzá!
BőröndÖdön
2013. szeptember 27. 18:13
Gábor,nem mindegy,2014-ben már a politika szemétdombján lesztek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!