Nem tetszik az alaptörvény-módosítás az Európa Tanácsnak

2013. március 07. 09:44

A nemzetközi szervezet felszólította Magyarországot, hogy halassza el az alaptörvény-módosítás szavazását.

2013. március 07. 09:44

Az ET-főtitkár a Velencei Bizottsággal szeretné megvizsgáltatni a javasolt módosításokat, mivel úgy véli, a magyar kormány újra be akarja vezetni az Alkotmánybíróság által már egyszer megsemmisített az intézkedéseket. Thorbjørn Jagland szerint a kormány ezzel veszélyeztetheti a fékek és ellensúlyok demokratikus alapelvét.

A Fidesz-frakció szerint elfogadhatatlan, hogy az Európa Tanács főtitkára nem mélyült el eléggé a témában, és egy félreértés miatt hozott előzetes ítéletet. Rogán Antal és Gulyás Gergely kormánypárti képviselők közleményükben hangsúlyozzák: a tervezett alkotmánymódosítás éppen az Alkotmánybíróság döntésének tesz eleget.

Gulyás Gergely a Hír TV-nek elmondta: „Továbbra is az eredeti terveknek megfelelően, hétfőn szavaz az Országgyűlés az alkotmánymódosításról. Nincs oka arra, hogy az Európa Tanács főtitkárának kérésére bármilyen halasztásra sor kerüljön. Éppen azért, mert az ő felszólítása alapjában vett tévedésre alapul. Azon a tévedésen, hogy ez az alkotmánymódosítás az Ab korábbi határozataival szembemegy, ezzel szemben a valóság az, hogy ez a módosítás az Ab korábbi döntésének a végrehajtása”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2013. március 07. 13:27
Vörösnácik! Látom a következő propaganda panel, a lefizetett ET főtitkár beszólásának erősitése.:-) Sokba került ez nektek. Mennyit utaltatok a Svájci bankszáláról, a lopott privatizácós pénzekből a "főtitkár elvtársnak"? Tizezer- húszezer eurót? Nem érte meg. Hétfőn a független Magyar kormány és a nyugati vörösnáci szervezetektől független, magyar parlament az alkotmányba emeli a kifogásolt részeket. Amelyeket az alkotmánybíróság -amint azt kimondta- az alkotmányban kíván látni! Oszt jónapot. Ti szánalmas kis barmok! Ti azt remélitek , hogy ha már nem kelletek a választóknak- akkor majd az Európa Tanács, vagy a tököm tudja- milyen bélyeggyüjtő egylet- majd hatalomba segit benneteket? Ahhoz jó programm és hiteles politikusok kellenének. Nem egy Török Zsolt, vagy egy Bajnai ofshort lovag. De - nektek csak ennyi maradt, meg a szánalmas kis remény." Majd jön a felszabaditó csapat. :-)" Nem vörösnácik. NEM jön. Maradtok véglegesen a kukában. :-) DE! Jól van ez így.
kukagyerek
2013. március 07. 11:27
"Nem tetszik az alaptörvény-módosítás az Európa Tanácsnak" Ha nem lenék felül iskolázott, most azt mondanám: Ki nem sz@rja le?!
tarackos
2013. március 07. 10:32
Köszönet jár azért mert európai barátaink segítenek megakadályozni a narancsos ügynökoligarcha magyarellenes ámokfutását!
stefanovszky
2013. március 07. 10:22
Az Európa Tanács szükséges rossz. Amikor beléptünk a "klubba", akkor számolnunk kellett ilyesféle országunkat ellehetetlenítő, külföldi gazdasági és politikai érdekkapcsolatokon nyugvó "felszólítások", és "büntetések" garmadára. A szocik alatt, akik tökéletesen kiárulták az országot, politikai és gazdasági értelemben egyaránt, nem kellett ilyesmivel szembenézniük. Most, hogy szeretnénk végre mi magunk megmondani, hogy képzeljük a saját országunkat, most megint sortűz alatt vagyunk. A FIDESZ-KDNP feladata -többek között-, hogy okos, és kifinomultan érdekérvényesítő politikával kivédje ezeket a támadásokat. Nem könnyű! Hit, elszántság és támogatás kell hozzá! Meg egy tisztán látó, hazáját szerető, karizmatikus miniszterelnök. Orbán Viktor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!