JESZ: Menjen nyugdíjba a '89-es generáció!

2013. február 25. 09:52

A Fideszből kiábrándult jobbközép szavazókat szólítaná meg az MDF utódpártja.

2013. február 25. 09:52

Az MDF-utódpárt Jólét és Szabadság 2014-es programadó nagygyűlésén járt a Hír TV stábja. Makay Zsolt JESZ-elnök beszédében azt mondta: „Innen és most nagy tisztelettel arra kérjük a '89-es politikai generációt: menjen nyugdíjba”. A pártelnök hozzátette: népszavazást kezdeményeznének a paksi atomerőmű bővítéséről, ugyanis véleményük szerint inkább napelemeket kellene vásárolni a Paksra költendő milliárdokból.

Programjukban a képviselők visszahívhatóságáról is szó esik. „A jelenlegi helyzetben azt látjuk, vannak politikusok, akik úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek. Mi a saját bőrünkön tapasztaltuk Bokros Lajos személyében, hogy valaki tönkre tud tenni egy közösséget” – mondta Makay. Hozzátette: „ezeknek a politikusoknak kell egy fék, kell egy korlát, ehhez ki kell dolgozni a visszahívhatóság intézményét”.

Az egykori MDF-re egyedül Pettkó András emlékeztetett a nagygyűlésen. Az egyik legtöbbet felszólaló volt képviselő szerint 2014-ben 5-6 párt kerül be az parlamentbe. Szerinte a JESZ előnyére válhat, hogy országos struktúrával és sok helyi szervezettel rendelkezik. Hozzátette, hogy ha most nem is jutnak be a parlamentbe, 8 vagy 12 év múlva egy sikeres párt lehetnek. A nem túl népes nagygyűlés részvevői az ókori cserépszavazás mintájára kavicsokkal szavaztak a párt követendő stratégiájáról.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2013. február 25. 21:50
Ezek még az mszp-nél is kiábrándítóbb társulat!
kjkj945
2013. február 25. 19:33
jesz us! Ha az elődeid megtették volna az igért nagytakarítást, akkor most 23 év után lenne Jólét és Szabadság.
elfelejtette
2013. február 25. 19:09
Pff. Még a '89 előtti generáció sem ment nyugdíjba. Csak szépen, sorban.
Zozzz
2013. február 25. 18:00
Hoppá! LMP el, emezek meg fel? :D Kapkodom a fejem csak, szegény Magyarország...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!