Fideszesek Schmitt lemondásáról

2012. április 03. 08:27

Az Origo fideszes képviselők véleményét kérte ki a köztársasági elnök lemondásával kapcsolatban, és a lehetséges utód személyét illetően.

2012. április 03. 08:27

Egy nagy formátumú ember döntése volt; európai döntést hozott; a magyar politikai kultúra és erkölcs magasabb szintre emelkedett – így nyilatkoztak hétfőn Schmitt Pál lemondásáról kormánypárti képviselők. A politikusok nem kívántak találgatásokba bocsátkozni a következő köztársasági elnök személyét illetően.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. április 04. 12:28
Itt az ideje, hogy erélyes és kazizmatikus elnöke legyen Magyarországnak. Tőkés László püspök urat (EP alelnök)tessenek jelölni.
El Topo
2012. április 03. 12:45
Hehehe, leszedálták az elnökurat a kiszédelgéshez?
drieno
2012. április 03. 12:05
a legújabb kori magyar történelemben ilyen lemondásra nem volt példa ezzel schmitt láthatóan kilőtte a lovat a ballibek alól, a lemondással gyakorlatilag megfordította a játszmát, amit a maradásának kinyilvánításával kis híján elveszített nemcsak a saját, hanem a fidesz és az ország szempontjából is doktori ügyben meg sok sikert, bár erős kétségeim vannak, hogy PhD -hez elég lesz-e a felkészültsége, de a pálya nyitva van, fusson neki most pedig lássuk, mit bír ki a foxi-maxi doktorátusok tömege, az egyenlő elbánás elve alapján, elvégre demokrácia van, vagy mi a lóizé
Honfi-fi
2012. április 03. 11:19
Könyörgöm ! Ne essünk már át a ló túloldalára. Scmitt igenis hibázott, de levonta az ilyenkor kötelező konzekvenciákat és szükségszerűen meglépte a kötelezőt. Valamikor ez teljesen hétköznapi dolog volt, elszoktunk tőle. De már ne csináljunk hőst valakiből, aki végre normálisan reagál ha hibázott. Azon legyünk, hogy ez a szokás és elvárás feléledjen újra a közéletben és a köztudatban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!