Aki most Ilaria Salis „sanyarú sorsa” miatt sír, az valójában az antifa által megvertekbe törli bele a lábát

2024. február 06. 05:23

A börtönkörülmények miatti panaszok helyett talán az embervadászatot kellene elítélni. Nem?

2024. február 06. 05:23
null
Constantinovits Milán

Hetek óta lázban tartja a külföldi és belföldi nagyérdeműt a hazánkban zajló börtöntangó. Mint ismert, egy olasz antifasiszta ellenálló (civilben pedagógus) gyanúsítható azzal, hogy tettlegesen bántalmazott általa szélsőjobboldalinak vélt járókelőket Budapesten.

Ezt is ajánljuk a témában

A vád szerint Ilaria Salis két társával, bűnszervezetben, előre kitervelten, aljas indokból támadott meg magyar és külföldi állampolgárokat, akiket ruházatuk alapján a Becsület Napja rendezvény résztvevőinek gondoltak. Az erőszak eredményeképpen hatan súlyosan, hárman könnyebben megsérültek, és fennállt az életveszélyt okozó testi sértés lehetősége is.

A haladár hazai közvéleményt és a nemzetközi brigádokat azonban nem az elkövetett példátlan bűncselekmény tartja lázban,

hanem azok a börtönsirámok, amikkel Ilaria Salis és korábbi cellatársa zokogta tele a sajtót. Hogy koszos, patkányokkal teli helyen tartják őket, telefonálni sokáig nem lehetett a hozzátartozókkal, és az őrök embertelenül bánnak velük.

Ha túllépünk azon az elkeserítő tényen, hogy 

a hazai börtönviszonyok még nem érik el a norvég nívót, ahol a hetvenhétszeres tömeggyilkos Breiviknek luxuskörülményeket biztosítanak, 

akkor is akadnak fejvakarásra okot adó bökkenők.

Többek között az, hogy Salisék vádjait tételesen cáfolták a hatóságok.

De ez talán a kisebbik gond.

Ezt is ajánljuk a témában

A nagyobb, hogy 

a Strasbourgig hullámzó ügy emberijogi korifeusai alapvető szerep- és aránytévedésben vannak.

Lehet ugyanis méricskélni a cellaméretet és a bv-őrök szúrós tekintetét, de először talán bizonyos kellemetlen kérdéseket kellene feltenni. Ilyesféléket:

Szabad-e elkenni egy bűncselekményt, ha szélsőbaloldali ideológiai felfűtöttségből követik el? Miért is esik az ilyen cselekmény más megítélés alá, mint egy szélsőjobbos támadás?

Egyáltalán: politikai különbségek rendezésének mióta szépelegve elkenhető eszköze az erőszak?

Morális szempontból melyik is fontosabb újságírói feladat: 

a börtönkörülmények miatti sírást felhangosítani, avagy inkább empatizálni azokkal, akiket aljas módon véresre vertek Budapest utcáin?

És csak úgy halkan, a hazai ellenzék médiamunkásainak súgva: nem inkább a nemzeti integritás, a magyar állampolgárok védelme felől kellene közelíteni egy Magyarországon rendezett nemzetközi embervadászat ügyében?

Szerencsére úgy tűnik, a Melonival megerősített médiavisszhang sem ingatja meg az igazságszolgáltatás működését.

A társtettesek közül az egyik már mindent bevallott, így valós esély mutatkozik az antifa támadássorozat arányos jogi szankciójára a legteljesebb jogállamiság jegyében.

(Nyitókép: AFP)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dios1968
2024. február 06. 21:28
Aki sír érte azt is be kell csukni az olasz terorista mellé 15 év! Csak az a bajom hovy ez az itt maradt átkos bírói kövület képes és jóemberkedős picsa büntetést szab ki az eszme társra
bsztcs
2024. február 06. 18:24
Ha most szabadon lenne ez a hölgyike, akkor az lenne a baj, mert akkor mo ot korrupcioval vädolnäk meg. Most hogy le van tartoztatva ez is a szemüket szurja. Következtetes: nem kell ide jönni embereket verni. Vällalja toväbbiakban a tetteik következmenyeit. Nem kell itt politikai uszitäst csinälni. Ahol q näci ott van, a szar is ott van. Vagy ott lesz.
KBA98
2024. február 06. 17:22
Mocskos szemét nő alakba költözött ördög, aki ráadásul tanárnőként dolgozott hazájában! A devil who took the form of a dirty, dirty woman, who also worked as a teacher in her country!
syphax
2024. február 06. 14:41
Hála Istennek nem tudom azt, hogy milyenek a hazai börtönviszonyok. Külföldi-nyugat európai börtönállapotokkal összehasonlítani meg még ennél is kevésbé tudom, mert ezekben a "világokban" semmilyen tapasztalaton nincs--még elmesélő ismerőseim sincsenek akik ebbe' beavatni tudnának..még ha akarnám sincsenek. ÁMDE! Ahhoz az aljas tettehez viszonyitva, hogy gyanútlan utcai járókelőket HÁTULRÓL-ORVUL-SUNYIN LETÁMADVA ÉS MEGTÁMADVA, azok védekezésre való abszolút LEHETETLEN HELYZETÉBEN ÜTLEGELNI-RUGDOSNI KEZDIK AZ ILLETŐKET, MEGÁLLAPITOM: NEM LEHET OLYAN MOCSOK, SZEMÉT, ROVARBŰZ ÉS PATKÁNYINVÁZIÓ, amit egy ilyen Ilaria izé nevű senkiházi niemand, embernek nem nevezhető alja lény ki., és meg ne érdemelne....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!