És mi lenne akkor, ha inkább hazatakarodnátok – vagy, még jobb: ha el se indulnátok hozzánk?

2024. január 31. 22:48

Van egy nagyon egyszerű megoldás arra, hogy szegény, utcán embereket verő külföldi antifasiszta verőlegényeknek és -leányoknak ne kelljen panaszkodniuk a magyar bíróságokra és börtönökre.

2024. január 31. 22:48
null
Veczán Zoltán

Emlékeztetőül: körülbelül egy évvel ezelőtt szélsőbaloldaliak érkeztek Budapestre azzal a céllal, hogy gyors, akár életveszélyes testi sértést okozó támadásokat hajtsanak végre a városban. Ekkortájt tartották ugyanis a kitörés napi megemlékezéseket (a Budai Várból a szovjet ostromgyűrűből kitörő magyar és német katonák emlékére), ahol vegyes, és olykor egybeolvadó társaság szokott összegyűlni az egykori elesettek fogyatkozó rokonaitól kezdve a történelemkedvelőkön és mindenféle hagyományőrzőkön át a szélsőjobboldali ideológiák támogatóiig.

Ezért a tárgyalások kapcsán személyiségi jogai védelmében csak I.S. monogrammal illetett antifasiszta olasz nő és főként német társai úgy döntöttek, most kell lecsapniuk. S persze nemcsak tüntetni mentek a kitörés napjára összegyűlt emberek ellen,

hanem konkrétan „nácikat verni”. Azt pedig, hogy ki „náci”, majd ők megmondják...

Munkamódszerük az volt, hogy arcukat és kezüket eltakarva, lehetőleg hátulról, meglepetésszerűen lerohantak öltözködésük alapján szélsőjobboldalinak vélt embereket, harminc másodpercen keresztül mindent beleadva ütötték-verték a földre vitt áldozatot, majd vezetőjük jelt adott, és elmenekültek a helyszínről.

Összesen öt ilyen támadást hajtottak végre, viperával, gumikalapáccsal ütve, gázsprayvel lefújva, tollal szurkálva áldozataikat, a hatodik előtt kapcsolta le őket végül a rendőrség.

Ezt is ajánljuk a témában

Az előkészítő tárgyalást a napokban tartották, az elsőrendű vádlott, az olasz I.S., aki egyébként egy 39 éves milánói tanárnő (!), vigyorogva lépett be a tárgyalóterembe, vezetőszáron – az olasz sajtó és a politikum egy része pedig kiakadt azon, hogy „láncra verték, mint egy kutyát”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyvédek és a kívülről szurkoló közönség már régóta megtesz mindent azért, hogy valahogy áldozatot kreáljon belőle;

az egyik kedvenc mondatom Magyar György ügyvédé volt,

aki a Magyar Hangnak azt mondta, „védencem nagyon nehezen viseli a fogva tartás körülményeit. Úgy érzi, feleslegesen tartották ilyen szigorú felügyelet alatt. Kezdetben a kapcsolattartást sem engedélyezték a szüleivel. Nemzetközi terroristaként tekintenek rá”.

Mások szerint meg a cellák büdösek, poloskásak, az őrök sem eléggé udvariasak, egyszóval: nem a Kempinskyben szállásolták el a hat embert hidegvérrel szétverő szélsőbalos keretlegényeket és -leányokat, és még vörös szőnyeget sem gördítettek eléjük a tárgyaláson, pedig igazán elvárható lett volna...

Ezt is ajánljuk a témában

Az egyik első gondolatom a sajnálaté volt. Mármint: sajnáltam, hogy I.S. és haverjai nem „méltó” ellenpárjukkal – az ugyanebben az időben a Budai Vár környékén a negyven kilós antifa-gólyapresszós bölcsészekre vadászó szélsőjobbos kopaszokkal – futottak össze, azzal alighanem mindenki jobban járt volna, aki nem a fizikai erőszakban, sőt megsemmisítésben látja a megoldást a politikai ellenfél elhallgattatására. Vagyis

a normális többség, aki – gondoljon bármit bármiről – nem utazik ezer kilométert azért, hogy összeverjen másokat, akik máshogy gondolkodnak, mint ő.

Egyébként az antifáknak az egész elkövetés jellegzetes módjával – előre kiterveltség, vérprofizmus, kockázatminimalizálás (hátulról, lesből, túlerőben, eltakart arccal, kegyetlenül, minél nagyobb sérülést okozva – az utcán mondjuk ezt aljas gyávaságnak hívják, de mindegy) – sikerült hatékonyságban felül-, erkölcsileg viszont – ha egyáltalán beszélhetünk ilyesmiről ebben a dimenzióban – alulmúlniuk még a szélsőjobbos huligánokat és az általuk űzött, primitív utcai hajtóvadászatokat is (ott ugye terv az eddig tapasztaltak alapján ritkán van, nem hogy stratégia, csak erőszak és barbár ösztönök).

Ráadásul áldozataikat öltözék alapján, véletlenszerűen választották ki városszerte, azaz korántsem ismert, valóban széljobbos figurákat akartak szétverni, hanem megfélemlíteni akartak. Azt akarták üzenni, hogy „jaj neked, ha egyáltalán összetévesztünk a nácikkal”.

Ha ez nem színtiszta terrorizmus, akkor nem tudom, hogyan kellene definiálni a fogalmat.

A második gondolatom pedig az volt, hogy milyen flexibilis dolog is ez a morál. Mármint hogy a nyilvánosság egy szegletében olyan nagyon hirtelen lesznek mindenféle emberi jogai azoknak, akik semmibe veszi mások testi épséghez, élethez való jogát. Ráadásul jellemzően mindig azok fedezik fel a mélyen bennük lakozó jóembert, akik nemrég egy másik virtuállincselő tömeg hangadóiként azon örömködtek, hogy egy, a politikai ellenfélhez tartozó személyt elítéltek, és neki majd milyen rossz lesz majd a börtönben.

A harmadik gondolat, ezzel összefüggésben meg az, hogy egyébként valahol megsüvegelendő ez: mármint, hogy az olasz politikum és sajtó egy része kiakadt a fogvatartási körülményeken, vagyis az olaszok így odafigyelnek a sajátjaikra, mint erre az eltévelyedett bambinára, akinek majd a mamma otthon kiosztja a megfelelő pofonokat, de más nem nyúlhat hozzá. 

Félreértés ne essék, számomra nem lenne örömteli, ha londoni magyar (állampolgárságú) striciket, erőszaktevőket, maffiózókat mentegetne a magyar közvélemény, sőt. Ellenben azt méltányolnám, ha a mások megverésének céljával idelátogató külföldi terroristákkal kapcsolatban, legyenek akár antifasiszták, akár neonácik, legalább annyiban konszenzusra tudnánk jutni itthon, politikai oldalaktól függetlenül, hogy

takarodjanak haza Weimar kettőt játszani a saját csőcselékükkel – már ha az ottani rendőrség hagyja. Mert mi biztosan nem kérünk belőlük.

(Nyitókép: AFP)

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SZK0013
2024. február 14. 09:41
Ha van antifa,Magyar Gárda miért is nem lehet??? Meggondolná ez a csürhe,hog jöjjön verni Magyarországra!
Spiritmonger
2024. február 08. 15:57
"Üsd az antifát ahol éred, ezzel is a békét véded." A legegyszerűbb megoldás az, ha hagyják a dolgokat a maguk medrében történni, azaz a balhézni akaró antifákat összeengedni azokkal, akik a Becsület napjára igyekeznek ünnepelni, és hadd szóljon. Egyszer és mindenkorra megoldódna a helyzet, soha nem lenne többet külföldiek által szervezett és végrehajtott antifa rendbontás.
altercat1
2024. február 08. 11:55
Ma általános felfogás már, hogy a fasiszta nem ideológia (az csak az olaszoké volt), hanem módszer, tevékenység. Sztálin találta ki, nehogy benne legyen a "szocialista" szó, mert az a nácikéban is ott volt. ------------ Gyengének mondható a vád... Igenis terror volt, amit műveltek. Nehogy egy ejnye-bejnyével megússza ez a rühes mocsok kurva!
jovanazugy
2024. február 06. 07:45
Nem tudom ez az ördög ügyvédje Magyar György mit szólt volna hozzá ha őt vagy egyik családtagját verik félholtra. "eltakart arccal, kegyetlenül, minél nagyobb sérülést okozva – az utcán mondjuk ezt aljas gyávaságnak hívják," Miért ezeknek van valami morál vagy becsületük? Állatok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!