Stadionok helyett Szoboszlaik

2023. július 03. 09:10

Szoboszlai Dominik sikerének minden magyar örülhet, de legyünk őszinték: ez nem a magyar futball sikere.

2023. július 03. 09:10
null
Kele János
Kele János
Facebook

„Bíztak Dominik tehetségében, munkabírásában, alázatában. És mertek nehéz, olykor fájdalmas döntéseket is meghozni. Elég bátrak voltak ahhoz, hogy más úton járjanak, mint a többség. Nem törődtek azzal, hogy a hátuk mögött mit beszélnek róluk itthon, hogy mit ír, vagy épp nem ír meg róluk (és nélkülük) az ún. szaksajtó.

Ahogyan Szoboszlai pályafutását egyengették, az Magyarországon példa nélkül áll. Sajnos. Nem kivételnek kellene ugyanis lennie, hanem szabálynak, rendszerképző mintának, esettanulmánynak. Mindig keresd a kihívást. Sose futamodj meg a versenyhelyzet elől. Feszegesd a határaidat. Ne törődj a hazai szirén-hangokkal, és soha ne ülj föl a hangulatkeltésnek. Fókuszálj, koncentrálj, fejlődj. Ne csak a pályán, de azon kívül is tervezd tudatosan a karriered.

Kevesebben fogják most ezt emlegetni, de nem csak Dominiknek jár hatalmas gratuláció, hanem a menedzserének, Esterházy Mátyásnak is. Annak az embernek, aki nem gyorsan akart sok pénzt keresni a kezébe kerülő gyémántból, hanem képes volt 3-4 lépéssel előre tervezni egy pályafutást. Aki együtt fejlődött a játékosával, aki ugyanúgy vette a lépcsőfokokat a karrierjében, mint a játékosa - és aki így mellette állhatott akkor is, amikor a futballtörténelem egyik legsikeresebb klubja kötött vele szerződést.

Szoboszlai Dominik sikerének minden magyar örülhet, de legyünk őszinték: ez nem a magyar futball sikere. Dominik eddigi pályafutása néhány elszánt, tehetséges, kitartó és alázatos ember személyes sikere: egy szigorú, ambiciózus, kockázatvállaló édesapa, egy profi, fölkészült menedzser, és egy elképesztően tehetséges, magabiztos, alázatos játékos diadala.

Örüljünk neki, és tanuljunk belőle. Ránk fér. És ha így teszünk, egyszer stadionok helyett a Szoboszlai Dominikok országa is lehetünk.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2023. július 04. 23:38
Egy frusztrált komcsi, aki beleörült, hogy 13 éve jár szopni az urnákhoz.
PeterWeber
2023. július 04. 10:29
Nem szeretnék öncélúan vulgáris lenni, ezért inkább szakmailag szólnék hozzá a post-hoz: Kele, Kele, a qrva anyád!
Hangillat
2023. július 03. 13:05
Logikus- a stadion építés gátolja a labdarúgást. Nagy luftot rúgott ez az ideologizáló trójai műanyagló.
Jason Bourne
2023. július 03. 12:50
Pusztán csak véletlen egybeesés, hogy pont akkor sikeres egy magyar focista meg úgy az egész magyar válogatott, amikor öntik a sportágba a pénzt. Ezt akarja bemesélni ez a szakértő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!