Egy elátkozott padban benne van egész Magyarország

2023. július 14. 16:26

Ki a francot érdekel, hogy milyen színű egy pad? Lesz attól meleg valaki, ha szivárványszínű?

2023. július 14. 16:26
Kovács Bálint
Kovács Bálint
HVG

„Ez a nyomorult ferencvárosi pad egész Magyarország jelképe. Ugye van egy pad a Tompa utcában, amit az elmúlt egy hétben már legalább hétszer átfestettek: először szivárványszínűre, a NYITOTT, a SZABAD és a BOLDOG szavakkal, aztán zöld-fehérre, aztán vissza, és újra, és újra, aztán barnára egy modoros felirattal, hogy »Én csak egy pad szeretnék lenni«, aztán szivárvány, legutóbb pedig piros-fehér-zöld, de olyan ocsmányan, hogy nagyapád alkesz szomszédja a telken, akit negyvenhét éve nem látott senki pálinkásüveg nélkül, delirium tremensben jobban lemázolná remegő kézzel, mint A Mi Hazánk, aminek egyáltalán nincs más politikai programja, csak hogy legyünk nagyon magyarok, de egy istenverte magyar zászlót nem tudnak úgy festeni, hogy Lilike a pillangó csoportból röhögőgörcsöt ne kapjon, amikor összehasonlítja a saját maga által temperával kifestett kis március tizenötödikei kartonzászlójával. Bocsánat, elkalandoztam.

Szóval ebben a padban minden benne van, amit ennek az országnak a közéletéről tudni érdemes.

Kezdve azzal, hogy miközben az ország gazdasága, oktatása, egészségügye, kulturális élete száguld a fal felé, és Németh Szilárd rég felfalta a fékpedált hasaaljapudinggal, valami olyasmin pörög mindenki, aminek semmi jelentősége. De hogy abszolút semmi. Ki a francot érdekel, hogy milyen színű egy pad? Lesz attól meleg valaki, ha szivárványszínű? Sikerül a Feröer-szigetek B-válogatottja elleni focimeccsen legalább az irányt eltalálni, hogy melyik a mi kapunk, ha a fociultrák színezik ki? Ez egy pad. Ennél pontosabb jelképet találni se lehetett volna a jelentéktelenségre. Ahogy arra se, hogy olyasvalamin megy az izmozás, aminek természetesen semmi köze a dolog rendeltetéséhez. Ült ezen a padon valaki az elmúlt hét napban? Nyilván nem. Pedig pont az lenne az egyetlen célja, de elvesztette közpad-jellegét.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook/444


 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 17. 23:24
Igen,a pad kezdet....itt senki sem akar buzi padot... Padnak se tetszik,tuti.....buzik,festegessetek otthon,biztos van faszig munka...
Volo
2023. július 17. 11:46
Te vagy nagyon buta vagy, vagy nagyon butának mutatod magad! Úgy tezsel, mint aki nem érti, hogy miért nem gondokodnak úgy a IX.-kerben, mint a Village-ben! Elmondom: mert itt még nembuzultak meg az emberek, s nem nyalogatják a négerek bakkancsát! ( Hogy jönnek ide a négerek? Úgy, hogy már voltak itt szobor képében, te kuka ! )
pipa89
2023. július 16. 09:11
Ha nem, akkor mi szükség is rá?
makapaka2
2023. július 15. 17:59
A pad szivárvány színűre festetése egy ócska provokáció volt a boszi részéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!