Oroszország nélkül szervez békekonferenciát a Nyugat

2023. június 01. 12:59

Ez teljesen érthető, hiszen Oroszország már jelezte, hogy készen állnak a béketárgyalásokra.

2023. június 01. 12:59
null
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Facebook

„Oroszország nélkül szervez békekonferenciát a Nyugat.

Ez teljesen érthető, hiszen Oroszország már jelezte, hogy készen állnak a béketárgyalásokra, aminek egyébként komoly feltételei vannak. Viszont így őket már nem kell meggyőzni.

Akiket itt meg kell győzni arról, hogy szükség lenne végre a békére az főleg a Nyugat.

Nem vagyok háborús elemző, de valószínűleg még ezen kívül is nagyon sok béketárgyalásra lesz még szükség a Nyugaton, ezeknek pedig semmi közük nem lesz az oroszokhoz.

Mire gondolok?

Arra például, hogy Lengyelországnak nyilvánvalóan be lett ígérve egy nagy lehetőség, egy középhatalmi pozíció, egy európai vezető szerep abban az esetben, ha mindent beleadva beleállnak ebbe a háborúba. Viszont tegyük fel a kérdést: mi lesz akkor, ha Ukrajna megnyeri a háborút (attól most vonatkoztassunk el, hogy nem önerőből, hanem a nyugati fegyverek és zsoldosok segítségével)? Hát a lengyelekkel semmi, mert nem teheti majd meg a Nyugat, hogy nem Ukrajna kapja majd a dicsőséget és kárpótlásként a »big money-t«. Ez a lengyeleknek nyilvánvalóan szarul fog esni.

Meg majd amikor a Nyugat perkálhatja ki Ukrajna újjáépítését, amire már tettek utalást.

Szóval lesz még itt súrlódás bőven. Szóval igen, szükség van a béketárgyalásokra Oroszország nélkül is.”

Nyitókép: YURIY DYACHYSHYN / AFP 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. június 13. 21:05
Ja, hogy nekik szabad a békéről beszélniük, konferenciát tartaniuk? És mi mi a faszról beszélünk már egy éve! Ja, ha ők találják ki, akkor lehet...
Lajoss
2023. június 02. 15:15
Hiányozni fog ez a rablógyilkos banda..
Odone Ricci
2023. június 02. 09:53
Nem tudni, valójában akarnak-e az oroszok, az ukránok, a Nyugat és az USA, az ENSZ béketárgyalásokat ? Látszólag nem akar egyik sem, csupán tovább harcolni, tovább pusztítani mindent, megsemmisíteni Puty-t, akit éppen olyan jól őriznek biztos helyen mint Zelét. -- Egy államfőnek fontos a területének visszaszerzése, de talán még fontosabb lenne, hogy népének megmentése, azaz minél kevesebb legyen a halott, az elvándorlás, elmenekülés és a pusztulás. Úgy tűnik, Zelének a TERÜLET fontos a népe kevésbé. A legalább 14 millió ukrán külföldön nem lelkesedik a határtalan harcért és vissza szeretne menni egykori hazájába. Az Ukrajnában élő 2O%-os orosz lakosság (kb.8 millió ) sem lelkesedhet , hogy eltörlik nyelvét és irodalmát az oktatásban . De ezzel és a többi ottani kisebbség helyzetével a Nyugat nem foglalkozik, a pc média nem ír róla.
Csubszi
2023. június 01. 22:57
Már a nyugat is békét akar, meg Mo. nagy többsége is. Akkor mire az ellenségeskedés? Ja... a szokásos kettős mérce!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!