Megy a beef a szakértők között, hogy lehet-e hinni a különböző adatbázisoknak.

2023. június 15. 16:55

Ha így folytatják, akkor Putyinnak nemsokára Vlagyivosztokban fog remegni az utolsó, még megmaradt heréje.

2023. június 15. 16:55
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Facebook

„Szerintem viszonylag könnyű dönteni arról, hogy a elhisszük-e pl. a sokat hivatkozott Oryx számait. A legfrissebb adataik szerint az ukránoknak jelenleg több tankjuk van, mint a háború kezdetekor. Azt írja a neves és megbízható, továbbá szakértői portál, hogy az ukránok 533 tankot veszítettek, cserébe 544-et zsákmányoltak. Ez azt jelenti, hogy 11 tankkal több van a birtokukban, mint mikor Oroszország megtámadta Ukrajnát. Ezek nagyon derék eredmények, mondhatni, ha így folytatják, akkor Putyinnak nemsokára Vlagyivosztokban fog remegni az utolsó, még megmaradt heréje.

Csak felmerül a kérdés, ha ilyen jól állnak, akkor miért könyörögnek kétségbeesetten tankokért? Mert telhetetlenek? Esetleg néhány frissen besorozott ukrán hazafi nem hajlandó szovjet technikát használni, és a kedvükért rendeltek be német tankokat? Vagy tényleg a legegyszerűbb válasz a helyes, az Oryx mindközönségesen a háborús propaganda eszköze, nem pedig megbízható forrás?”

Robert C. Castel, négy dolog

Az elemzés egy szakma, vannak alapvető módszertani szabályai.

***

 

Nyitókép: Muhammed Enes Yildirim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkasfarkas
2023. június 16. 13:49
"Csak felmerül a kérdés, ha ilyen jól állnak, akkor miért könyörögnek kétségbeesetten tankokért?" Valószínűleg az oroszoktól zsákmányoltak használhatatlan szarok, közepesnél is gyengébb harcértékkel.
Vakfolt
2023. június 16. 12:23
Azért nem jön ki a matek, mert nem volt egy fontos sor kitöltve, hogy mennyit adtak el a feketepiacon.
12335
2023. június 16. 07:57
Nekem csak egy kérdésem van, miért a tankokon rugóznak ezek a komoly szakértők? Már nem 1945-ben vagyunk ahol a háborúkat kimenetelét tankok döntik el. De józan ésszel végiggondolva 4x akkora ország hadikészletéről beszélünk összehasonlítva Ukrajnával. Annyi fegyvert nem kaptak az ukik mint amennyi a ruszkiknak van készleten ill. folyamatosan gyártanak saját maguknak. Persze, tugggyuk a mosógépből szedik ki a chipeket mert annyira haldoklik oroszország és putyin valójában már csak egy klón, de már a klónt is klónozták.
miles1
2023. június 15. 23:15
Az oryx szerint a fuckránok egyetlen gepárdot sem vesztettek. Én két videót is láttam. Az egyik egy út szélén állt kiégve félig, a maradéka lezabrálva, a másikról meg egy drónfelvétel volt, ahogy belecsapódik a híres drónvadászba egy Lancet drón...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!