Az Európai Unió úgy viselkedik, mint egy abuzáló rokon

2023. június 12. 17:00

A szisztematikus abúzus elfogadhatatlan.

2023. június 12. 17:00
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Saját életformáját, gondolkodásmódját, akaratát próbálja erejével visszaélve minden eszközzel: erőszakkal, zsarolással, kényszerítéssel, pszichikai megtöréssel, lejáratással vagy épp a nekünk járó forrásoktól való megfosztással ránk kényszeríteni.

A szisztematikus abúzus elfogadhatatlan.

[Abúzus (wikipédia)

A visszaélés (idegen szóval: abúzus) általános, (jogilag vagy erkölcsileg) elítélő kifejezés arra a negatív következményekkel járó cselekményre – többnyire folyamatosan gyakorolt rossz bánásmódra – amikor valaki önző módon, más kárára visszaél valamivel, valakit vagy valamit helytelenül „használ”, azzal helytelenül, többnyire tiltott módon bánik.]”

Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2023. június 13. 15:19
Én elsőre úgy olvastam a címet, hogy buzi rokon; utána láttam, hogy abúzáló rokon. Bár a kettő nem zárja ki egymást: az EU egy buzi abúzáló rokon.
tapir32
2023. június 13. 02:07
Magyarországon az ellenzék 13 éve mást sem csinál, mint az állítólagos korrupciót vizsgálja, feltételezések, fantázia szülemények, pletykák alapján. Tény alig van vagy nincs, ahol van, azt a hivatalos szervek hivatalból vizsgálták/ják. Akik, bizonyítatlan híresztelések, feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat, azok nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódók, hangulat keltők, prejudikálók. Becstelenek! Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet! Orbánt és a kormányt is! Az ellenzék korrupcióról, lopásról szóló hangzatos szólamaira a bizonyíthatatlanság a bizonyíték. Így működnek az összeesküvés elméletek! Magyarországon a korrupció elleni harc és a jogállam kiépítése azzal kezdődött, hogy a Fidesz 13 éve kormányt alakított. Kivágták a hatalomból a korrupt, aljas semmirekellőket! Egyetérteni a hatalommal nem birkaság! Azért kerültek hatalomra, mert sokan egyetértettünk velük! Ilyen a demokrácia!
tapir32
2023. június 13. 01:57
A jobboldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében! A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom felépítése! A sorosista NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs! Csak fizetett alkalmazottaik vannak. Ne hidd el, amit terjesztenek! Európa jövője a keresztény konzervativizmus! Ma ez a progresszív! A szabadság halálát a szabadságot minden határon túl kiterjesztő liberalizmus hozza el. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus.
tapir32
2023. június 12. 21:16
Örülünk az újabb értetlenkedő propagandistáknak! Az a gond az EP-val, hogy az aláírt dokumentumok tartalmán utólag változtat olymódon, hogy átértelmezi azokat. Azt, nem írta alá senki, amit utólag hozzágondolnak vagy beleértenek. Ezért ragaszkodunk az aláírt szöveghez és annak eredeti értelmezéséhez! Az utólagos belemagyarázás hazugság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!