Brüsszel fél

2023. június 12. 15:58

Lehetséges, hogy tartanak Orbánéktól az EP-ben, de hogy nem a tisztességük miatt, az atombiztos.

2023. június 12. 15:58
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Amikor az EP-ben katari gyökerű korrupció gyanúja merült fel, azt azonnal letartóztatások, házkutatások, vagyonlefoglalások stb. követték – csupa olyasmi, ami Magyarországon 2010 óta sosem történt hivatalban lévő politikussal. (Egyedüliként a térség országai közül – és sajnos nem azért, mert a mieink annyival feddhetetlenebbek.)

De talán ennél is fontosabb, hogy ki is az, aki korrupciót kiált. Varga Judit minisztériumát – ha csupán az ügyészségi iratokból indulunk is ki – olyan mértékben szőtte át a nepotizmus, a simónia (egyházi ügyekben kevéssé otthonosan mozgók kedvéért: a stallumok pénzért történő árusítása), a megvesztegetés, a hivatali hatalom bűnös magáncélokra történő üzemszerű használata, ami nemhogy Magyarországon, de ilyen töménységben valószínűleg az egész térségben példátlan. Mindennek dacára nem mondott le sem azonnal, sem a kormány-újraalakításkor. Ellenkezőleg: a haja szála sem görbült, ország-világnak jelezve, hogy amit Varga Judit tett, az a NER-ben nem a normasértés, hanem maga a norma.

Egyszóval lehetséges, hogy tartanak Orbánéktól az EP-ben, de hogy nem a tisztességük miatt, az atombiztos. Mint ahogy az is: Varga hivatalban tartása önmagában is elég ok arra, hogy Brüsszelben a padlóhoz csavarozzanak mindent, mielőtt a magyar kormány tagjait bárhova beengedik.”  

Nyitókép: Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

***

 

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik