Brüsszel fél

2023. június 12. 15:58

Lehetséges, hogy tartanak Orbánéktól az EP-ben, de hogy nem a tisztességük miatt, az atombiztos.

2023. június 12. 15:58
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Amikor az EP-ben katari gyökerű korrupció gyanúja merült fel, azt azonnal letartóztatások, házkutatások, vagyonlefoglalások stb. követték – csupa olyasmi, ami Magyarországon 2010 óta sosem történt hivatalban lévő politikussal. (Egyedüliként a térség országai közül – és sajnos nem azért, mert a mieink annyival feddhetetlenebbek.)

De talán ennél is fontosabb, hogy ki is az, aki korrupciót kiált. Varga Judit minisztériumát – ha csupán az ügyészségi iratokból indulunk is ki – olyan mértékben szőtte át a nepotizmus, a simónia (egyházi ügyekben kevéssé otthonosan mozgók kedvéért: a stallumok pénzért történő árusítása), a megvesztegetés, a hivatali hatalom bűnös magáncélokra történő üzemszerű használata, ami nemhogy Magyarországon, de ilyen töménységben valószínűleg az egész térségben példátlan. Mindennek dacára nem mondott le sem azonnal, sem a kormány-újraalakításkor. Ellenkezőleg: a haja szála sem görbült, ország-világnak jelezve, hogy amit Varga Judit tett, az a NER-ben nem a normasértés, hanem maga a norma.

Egyszóval lehetséges, hogy tartanak Orbánéktól az EP-ben, de hogy nem a tisztességük miatt, az atombiztos. Mint ahogy az is: Varga hivatalban tartása önmagában is elég ok arra, hogy Brüsszelben a padlóhoz csavarozzanak mindent, mielőtt a magyar kormány tagjait bárhova beengedik.”  

Nyitókép: Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2023. június 13. 15:13
Brüsszelnél jobban rettegtek ti Orbántól, miatta jártok szopni az urnákhoz ugyanis 13 éve.
Krupp Skya
2023. június 13. 13:56
Brüsszel fél Mint amennyi eszed van neked Teller leveles.
csulak
2023. június 13. 13:12
Nepszarra, a korrupt bruszelitak felnek, nos van miert hisz korruptak a velejukig !
tapir32
2023. június 13. 02:05
Magyarországon az ellenzék 13 éve mást sem csinál, mint az állítólagos korrupciót vizsgálja, feltételezések, fantázia szülemények, pletykák alapján. Tény alig van vagy nincs, ahol van, azt a hivatalos szervek hivatalból vizsgálták/ják. Akik, bizonyítatlan híresztelések, feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat, azok nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódók, hangulat keltők, prejudikálók. Becstelenek! Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet! Orbánt és a kormányt is! Az ellenzék korrupcióról, lopásról szóló hangzatos szólamaira a bizonyíthatatlanság a bizonyíték. Így működnek az összeesküvés elméletek! Magyarországon a korrupció elleni harc és a jogállam kiépítése azzal kezdődött, hogy a Fidesz 13 éve kormányt alakított. Kivágták a hatalomból a korrupt, aljas semmirekellőket! Egyetérteni a hatalommal nem birkaság! Azért kerültek hatalomra, mert sokan egyetértettünk velük! Ilyen a demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!