Ha nem vagy liberális, akkor könyvkiadód sem lehet

2023. június 14. 16:43

Alapjában véve eleve csak liberális lehet színházigazgató, főrendező, híres színész, úgy általában nagy művész.

2023. június 14. 16:43
null
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok.hu

„Igen széles azon intézményeknek, szervezeteknek, cégeknek a listája, amelynek csak liberális tulajdonosa, vezetője lehet. Például sem Alföldi Róbert, sem a teljes Belpest máig nem heverte ki, hogy már nem ő a Nemzeti Színház igazgatója. Alapjában véve eleve csak liberális lehet színházigazgató, főrendező, híres színész, úgy általában nagy művész.

A nagy művész – különösen a nagy író – drámai hangon, de amúgy egyébként eszköztelenül tudja elmondani, hogy egyrészt tudatában van annak, hogy ő mekkora nagy alkotó, másrészt képes igényesen kifejteni, hogy mennyivel nagyobb lenne, ha nem magyar nyelven lenne kénytelen írni, vagyis nem ide született volna, ahol a diktatúra rettegésben tartja, mert 23 év után megvonták a milliós havi apanázsát és csak világnyelvek esetében fizeti ki az állam a művei lefordítását meg a kiadást.

A nagy írónak általában van egy dramaturg rokona valamelyik fővárosi színházban, és az egyik testvére minimum színész, esetleg modern festő – úgy általában náluk generációk óta mindenki tehetséges. A nagy író a szerző neve alapján pontosan meg tudja mondani egy könyvről, hogy az minőség-e vagy a zúzda. A nagy író ugyanis mindenkit ismer, aki minőséget képvisel. A nagy írónak sohasem kellett házalnia a műveivel, ugyanis a tehetségét még a kommunisták is elismerték.”

***

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. június 15. 13:04
Eladó volt? Igen. Miert nem vette meg egy libsi milliardos? Meg vehetnek maguknak. Megyó is azt mondta, vegyenek maguknak ,
amca
2023. június 14. 21:15
Bezzeg mikor reif gyuri könyveit 3 huffért adták. Otthagytam a vonaton. A cigány takarítónő káromkodott: megint szemét..
Rigor_mortis
2023. június 14. 21:04
Az ember már tényleg nem köphet sehová se anélkül, hogy egy nernyaloncot találna el. És még van pofájuk siránkozni a "liberális diktatúra" miatt. Goebbels irigykedve nézné ezt a rendszert, ami túltett a professzoron.
tapir32
2023. június 14. 19:32
A jobboldal feladata az organikus társadalmi rend helyreállítása a liberáldeviánsok homogenizáló törekvései ellenében! A sorosista álcivil, politikai szervezetekkel szemben a valódi civil társadalom felépítése! A sorosista NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs! Csak fizetett alkalmazottaik vannak. Ne hidd el, amit terjesztenek! Európa jövője a keresztény konzervativizmus! Ma ez a progresszív! A szabadság halálát a szabadságot minden határon túl kiterjesztő liberalizmus hozza el. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!