Ellenzéki párt jelöltjének még nem sikerült elvennie fideszestől körzetet

2023. június 12. 06:10

Eddig.

2023. június 12. 06:10
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Az utolsó előtti olyan alkalom volt ma (vasárnap – a szerk.), amikor a 2024-es önkormányzati választás előtt időközit tartottak 10 ezer fő fölötti településen.

A tavalyi országgyűlési választás óta a maiakkal együtt 53 választást rendeztek ebben a kategóriában (a kisebb településeken a párthovatartozás nem meghatározó). A Fidesz 19 helyen tudta elhódítani a mandátumot az ellenzéktől, és többnyire meg tudta tartani saját helyeit, ahogy ma Tatabányán Schmidt Csaba volt polgármester halála miatt kiírt egyéni választáson is történt, ahol százalékosan a kormánypárt jelöltje növelte is támogatottságát (52-ről 56-ra).

Mindösszesen három helyen sikerült a kormánypárttól elvenni a körzetet, tehát olyan helyen győzni nem fideszesnek, ahol 2019-ben fideszes diadalmaskodott. Kiskőrösön tavaly egy független nyert, Békéscsabán pedig a polgármester mögött álló civilszervezet indulója.

Ellenzéki párt jelöltjének még nem sikerült elvennie fideszestől körzetet. Eddig. Ma Békés városában a Mi Hazánk jelöltje nyert abszolút többséggel egy korábbi kormánypárti helyen.

Az ellenzéki sajtónak további sok sikert kívánok a Nagy Ervin-Rákay Philip-Sárosdi Lilla-pengeváltások boncolgatásához.”

 

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
allen9
2023. június 12. 16:46
Gondolom sokan hozzám hasonlóan az ellenzék ellen szavaznak. 2018-ban szavaztam először a Fideszre. Nem vagyok fideszes. De ha nem bukkan fel egy valódi, jobboldali, szakértői (nem idióták akiket kineveznek szakértőnek) kormány, akkor 2026-ban is rájuk fogom húzni. A Mi Hazánk nem pálya, mert bár jót akarnak, de teljesen idióta ott mindenki, Dúró-Novák házaspár megy egyenesen gimis szinten van. Egy kerületi alapszervezetet nem tudnak elvezetni, nemhogy egy országot.
hakos
2023. június 12. 15:01
Amikor a teljes balliberális oldal, beleértve politikustól a sajtón keresztül a mezei választójukig, mindenki azon dolgozik, izgul és örvendezik, ha Magyarországot hátrányosan érintő fejlemények történnek, kezdve a gazdasági kérdésektől a nemzetközi politikáig, akkor miért csodálkoznak azon, hogy ha ellenzéki nyerni tud, az csak mihazánkos jelölt lesz. Az épeszű magyar választónak nem tetszik a magyargyalázó szövegelés és a hazaáruló magatartás, a balliberális ellenzék pedig csak ezt tudja nyújtani, ezért csak egy meglehetősen behatárolt szűk választói réteget tudnak megszólítani....
Megtalálta
2023. június 12. 12:14
Akkor ez így rendben is van.
ThunderDan
2023. június 12. 12:11
Helyreállt a CENTRÁLIS ERŐTÉR, hehe. LiPsik, sivalkodjatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!