Hitelesség

2023. június 17. 10:39

Nyerje el méltó büntetését Eva Kaili, ha kimondják: bűncselekményt követett el.

2023. június 17. 10:39
null
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Hogy Eva Kaili milyen szerepet játszott a Katargate ügyben, nem tudhatjuk, de mindenki érdeke az, hogy kiderüljön az igazság. Mindenesetre vannak gyanús elemek az ügyében, amikor fél évvel ezelőtt a görög európai parlamenti képviselőt letartóztatták, készpénzekkel teli táskákat, összesen úgy másfél millió eurót találtak nála. Aztán áprilisban feltételes szabadlábra került, de május végéig házi őrizetben tartották. Most pedig váratlanul az uniós parlamentbe is visszatért, indítványt nyújtott be parlamenti mentelmi jognak fenntartására. Kaili állítólag ellentámadásba akar lendülni és azt próbálja meg bebizonyítani, hogy a titkosszolgálatok áldozata volt.

Lehet, hogy így volt, de azért akadnak kétségeink afelől, hogy minden úgy zajlott-e, ahogy ő állítja, korábban még olasz élettársa is ellene vallott. Azért lenne jó mielőbb minden részletre kiterjedő eredményre jutni Kaili ügyében, mert a Katargate komoly ürügyet szolgáltathat a populisták számára, hiszen azt ismételgethetik: lám, a szociáldemokraták korruptak, bezzeg ők majd rendet csinálnak!

Az EP-nek meg kell őriznie a tekintélyét, bár érdekes módon éppen azok vannak felháborodva a leginkább Kaili visszatérésén, akiket a leghiteltelenebbeknek tartanak Európában. Május közepén például a Fidelitas akciózott: a lelkes fiatalok eurókötegekkel megtömött táskával várták az EP uniós pénzek felhasználását vizsgáló delegációját. Ugyan a politikában még tapasztalatlan ifjakról van szó, de biztosan hallották már mondjuk Völner Pál, Simonka György és a többiek nevét. Akik ott ülhettek a parlamentben, a ciklus végéig. A Fidesz van leginkább felháborodva Kaili visszatérésén, az a kormánypárt, amelyik törvényerőre emelte a korrupciót. Magyarország a lombkoronasétányok, vadászházak országa lett.

Nyerje el méltó büntetését Eva Kaili, ha kimondják: bűncselekményt követett el. De ne csak ő. Mindenki, aki lopott, és egy nemzetet károsított meg.”

***

Nyitókép: Eric Vidal / Európai Parlament / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. június 18. 16:36
Bruszelt a korruptak es degeneraltak vezetik, SOHa nem fogjak elitelni egymast !
akiaki
2023. június 18. 12:20
amennyiben kimondják, hogy a két koffer pénz, a szegény árva tanzániaknak gyűjtötte, hát ártatlan lesz!
Magyarvagyoknemturista
2023. június 18. 09:50
És még ti meritek szidni szájert a büdös kxrva anyátokat liberálkomcsi sorosista faszszopó patkányok!
olajfa1
2023. június 18. 09:07
Te! és TI!!! mindenkit megvádoltok ALJAS MÓDON!!! BÍRÓSÁGI VÉGZÉS NÉLKÜL!!! HOGY A FITTYFENÉBE VAN AZ hogy Eva Kaili esetében meg CSAK ÉS CSAKIS A BÍRÓSÁGI VÉGZÉS UTÁN SZÓLHATNAK A POLGÁROK!... ÉS ADDÍG NEM LEHET SENKINEK SEM VÉLEMÉNYE!!! Na ezért vagytok FASUSZTA CION BAGÁZS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!