Nem az a legnagyobb kérdés, ki milyen párt színeiben vezeti a fővárost

2023. június 23. 12:21

Karácsony Gergely legnagyobb eredménye, amit elmondhat magáról városvezetőként, hogy magas és vékony. Interjú.

2023. június 23. 12:21
null
Ferencz Orsolya
Ferencz Orsolya
Index

„Józsefvárosi önkormányzati mandátumát parlamentire váltotta fel és a napokban le is tette esküjét az Országgyűlésben. Egyre többen mondogatják a jobboldalon, hogy a kormány elengedte Budapestet a 2024-es választásokon. Hogyan látja ezt fővárosi politikusként?

Biztosan állíthatom, hogy ilyen még tervben sincs. Budapesten jelentős fejlesztések zajlanak, állami szerepvállalással, amelyek azt mutatják, hogy nagyon komoly kormányzati szándék van az itt élők életminőségének javítására. Az egyik legutóbb átadott fejlesztés a világszínvonalú atlétikai stadion. Karácsony Gergely legnagyobb eredménye viszont, amit elmondhat magáról városvezetőként, hogy magas és vékony.

A felmérések szerint a fővárosiak többsége elégedett a főpolgármester munkájával. A megkérdezettek úgy gondolják, hogy a kormány azért nehezíti a főváros helyzetét, mert ellenzéki a vezetője.

Vannak ilyen és vannak más felmérések is, amelyekből azt láthatjuk, hogy az itt élők szerint Budapest koszos, a közlekedése összeomlott és a közbiztonsága tragikus. Egyébként azt is vitatom, hogy a kormány nehezítené a főpolgármester helyzetét. Hiszen pont Gyurcsány szólította fel arra Karácsonyt, hogy konfrontálódjon minél többet a kormánnyal együttműködés helyett.
A következő választást nézve az lenne jó, ha olyan jelöltek mérettetnék meg magukat, akik budapestért tényleg tenni szeretnének.
Nem az a legnagyobb kérdés, hogy ki milyen politikai pártnak a színeiben vezeti a fővárost, hanem az, hogy ez miért kellene a legfontosabb szempont legyen az itt élő, csaknem kétmillió ember számára. Önkormányzati szinten a politika nem arról szól, hogy milyen ideológiai elképzeléseink vannak, hanem az adott település életét miként tudjuk jobbá tenni. Legyen az egy kis zsákfalu vagy Budapest székesfőváros. A legszerencsésebb az lenne, ha mindegy lenne, ki nyerné a következő választást, csak végre Budapestért kezdjen el dolgozni.

Karácsony Gergely nem ilyen személy?

Karácsonynak nincsenek várospolitikai tervei, szerintem nem is szereti ezt a várost. Számára Budapest csak egy eszköz az országos politikai céljai elérésére. Karácsony személyében a teljesítmény hiányát is látjuk. 2019-ben ez a város – szemmel láthatóan – elkezdett lecsúszni. Koszosak az utcák, elhanyagoltak a parkok, kitesznek egy táblát, hogy méhlegelő, és akinek esetleg pollenallergiája van, az oldja meg. Józsefvárosban sem jobb a helyzet, ott is csak látványtevékenységeket végeznek: például 120 ezer forintért kihelyeztek egy betondarabot és ráírták, hogy kutyapiszoár, vagy migráns nőknek szerveztek biciklitanfolyamot. Tudomásom szerint erotikus novellaíró-tanfolyamot ugyancsak sikerült támogatni. Ez paródiának is rossz.”

***

***

„Lázár János sem egy kedves nővér típus, én sem a belvárosi klubokban nevelkedtem" - Tarlós István a Mandinernek

Milyen esélyei vannak a Fidesznek Budapesten? Mit szól Borkai Zsolt újbóli indulásához? Utazott-e már a felújított 3-as metróval? Kiment volna-e Kijevbe kifejezni a szolidaritását? Interjúnk a volt főpolgármesterrel.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. június 24. 13:13
Ferenc Orsolya az egyik legintelligensebb ember a kormányban. Pedig a többiek is nagyon nagy koponyák. A büdös kommunista, neomarxista, neoprimitív, pedofil-buzeráns balliberális bunkók meg lassan a pelenkaviselés szintjére redukálódnak, mert már a széklet-vizelet kérdés kultúrált megoldása is meghaladja a kognitív képességeiket...
Dénia
2023. június 24. 10:51
A magas vékonyból is csak az egyik stimmel.
avízazúr
2023. június 24. 08:56
A hölgy NER-kompatibilis. Önálló gondolata nincs, a NER-refréneket tökéletesen szavalja.
Sulammit
2023. június 23. 19:42
Karácsony magas, de már nem vékony. Láthattuk a puhány pocakját csúszdázás közben. Ferenc Orsolya nemcsak okos, hanem bölcs is. Mindenben mérvadó a véleménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!