Becsüljük meg magunkat!

2023. június 07. 18:15

A tudatos polgár – a Szent Korona egészen a XX: századig képes volt egybefogni a sokféle nemzetiséget.

2023. június 07. 18:15
null
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Nemzet

„A mostani zűrzavaros világban még nagyobb szükség volna a nemzettudatunk megerősítésére, az »együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség« Wass Albert-i igazság felismerésére, annak kimondására, hogy szívósabbak, okosabbak, többre hivatottak vagyunk a Kárpát-medence kétharmadát tőlünk koncként megkapó entitásoknál. Persze akkor leszünk igazán erősek, ha a nemzeti minimum megvallása valóban kiinduló alap lesz a csaknem 15 millió nemzettársunk mindegyikénél – világnézettől, politikai hovatartozástól függetlenül. Ha tényleg csak azt a pár gazembert kell kivetnünk és megvetnünk, akik tettlegesen rontottak rá a magyarságra az elmúlt évtizedekben. Gyurcsányok, Dobrevek, Molnár Csabák és a többi hazaáruló nélkül meg csak megleszünk!

Mielőtt fajgyűlölettel, sovinizmussal vádolnának, szeretném leszögezni: természetesen nem az egyes emberek között szeretnék etnikai alapon különbséget tenni. Hinnünk kell benne, hogy a nemzetek viaskodása nem torkollhat(na) az ellenfél személyes üldözésébe, megbélyegzésébe, meghurcolásába, pláne elpusztításába.

Ilyen módon nem vehetünk revansot. Ugyanakkor nem árt, ha megbecsüljük magunkat, tudjuk, hogy honnan jöttünk, kik vagyunk és mire voltunk képesek (más potyalesőkkel ellentétben) a történelem során! És persze azt, hogy mire lehetünk, leszünk képesek ezután.

Ezért hadd hívjam segítségül a PC-mentes magyar idők krónikását, a neves földrajztudóst, Magyarország (természetesen a Nagy-, azaz történelmi) első részletes leíróját és az első magyar bédekker szerzőjét, Hunfalvy Jánost. Ő ugyan a finnugor elmélet okán joggal és sokat bírált Hunfalvy Pál testvére volt, de ne feledkezzünk meg a történelmi tényről, hogy a Hunfalvy család a Habsburgok ádáz ellenfele volt, Haynau Jánost bebörtönöztette, Pált (igaz, végül megkegyelmezve) halálra ítéltette a szabadságharcban volt hősies részvételéért. Hunfalvy János Nagyszalókon született, a Magas-Tátra lábánál, a még a török időkben is Magyarország szerves és elválaszthatatlan részét képező Felvidéken, szász családban. Német anyanyelvét a reformkorban – Széchenyi hatására – magyarra cserélte, és teljesen magyar érzelművé vált.”

***

 

Nyitókép: Getty Imagey / Silvan Bachmann

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. június 08. 18:24
Buszke vagyok magyarsagomra es szerettem MAgyarorszagot !
koronaszepe
2023. június 07. 22:02
Ezen a helyen illik megköszönni Joe Bidennek, az Egyesült Államok elnökének a közbenjárást, aki fiatal szenátorként eredményesen lobbizott Jimmy Carternél annak érdekében, hogy a Szent Korona hazakerüljön Magyarországra. A magyar nép örökre a szívébe zárta Önt, elnök úr! Köszönjük szépen!
mamarizsa
2023. június 07. 21:31
Rakjátok már Viktor fejére, majd meggebed érte, ahogy a cselédei is, hogy a gazdát koronával a fején lássák. Sajnos Habony amúgy is megszehtésgtelenítette, amikor seggel előre vitte be a Parlamentbe, elveszítette így a szakralitását. Vajon kinek az érdekében tette?
Szabó A. Imre
2023. június 07. 19:54
Ha a szász Hunfalvy olyan nagy magyarrá tudott válni a Szentkorona uralma alatt, akkor az a néhány százezernyi kínai, koreai, vietnami, maláj stb. vendégmunkás is azzá válhat. Egy-két hónapot eltöltenek egy magyarországi akkugyárban és mindjárt magyarul kezd dobogni a szívük. Vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!