Ukrajnának joga van elfogni az ukrán katonaszökevényeket és hadbíróság elé állítani őket

2023. június 21. 17:26

A magyar állampolgárság önmagában is bűncselekmény, mert nincs Ukrajnában.

2023. június 21. 17:26
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„A kárpátaljai ukrán hadifoglyok megszöktetése törvénytelen. Az, hogy Orbán katonaszökevényt csinált kárpátaljai ukrán katonákból, az nyílt provokáció és Ukrajna megtámadása. Ukrajna választ adhat erre. Sokféle diplomáciai válasz elképzelhető, de az ukránok a háború kezdete óta beletanultak a diplomáciába, és vélhetően el akarják kerülni, hogy sikeres legyen a »magyar kártya« oroszok általi kijátszása, és okot szolgáltassanak a magyar területi igényekre. Ezért egyelőre úgy tesznek, mintha nem vennék észre, mit csinál Orbán, és úgy viselkednek, mintha mi sem történt volna.

Kérik vissza az oroszoktól átvett ukrán katonákat, és egyelőre úgy tesznek, mintha a magyar kormány miatt nem férnének hozzájuk. De ha kiderül, hogy az ukrán katonák úgy döntöttek, hogy nem mennek haza Ukrajnába, akkor ők katonaszökevények. Ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen származásúak, az ország melyik részében laknak, ukrán állampolgárok, ukrán katonák a háborúban. Ez rendkívül súlyos hadi bűncselekmény. Ezért hadbíróság elé lehet állítani őket. Ez olyan, mintha a magyarországi románok, szlovákok, svábok nem engedelmeskednének a törvényeknek.

Orbán még ne legyen biztos abban, hogy Ukrajna nem fogja el és nem szállítja haza őket, ehhez ugyanis minden joga megvan. A magyar állampolgárság önmagában is bűncselekmény, mert nincs Ukrajnában – éppen az oroszok és az orosz területi igények miatt – kettős állampolgárság. Azért még külön büntetés is jár. A magyar menekültstátusz törvénytelen, mert katonaszökevényeknek nem jár menekültstátusz. Ezért az ukrán hadifoglyokat Ukrajnának joga van elfogni és Ukrajnába szállítani. Ezt kriminalizálni törvénytelenség.”

***

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jooee
2023. június 23. 20:18
Az igazság az, hogy veled is azt kéne csinálni. Bőven rászolgáltál takonykám.
Böszme
2023. június 22. 22:01
Ukrajnának joga van elfogni és fölakasztani bartus lászlót!
urban63
2023. június 22. 19:07
Apád követett el büncselekményt mert nem használt gumit, és ilyen marhát csinált!
mokány
2023. június 22. 14:57
A történelemkönyveket , a győztesek írják . Gott mit uns .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik