A nagy kérdés, üres hűtő mellett is átmegy-e a kormánypropaganda

2023. június 21. 21:19

Megszokhattuk már: ha a kormány Brüsszelt emlegeti, akkor valamit nagyon eltolt itthon.

2023. június 21. 21:19
null
Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán
hvg.hu

„A hazai kormányzás lényegét sűrítette magába az a néhány mondat, amely a miniszterelnök Facebook-oldalán jelent meg azután, hogy az Európai Unió Tanácsa röpke nyolc év késlekedést követően megállapodott a menekültügyi reformról. »Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a migránsokat. Ez elfogadhatatlan! Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból« – fogalmazott a kormányfő (oldalát kezelő propagandaminisztériumi dolgozó).

Túl azon, hogy az üzenet egyetlen mondata sem igaz, érdemes felfigyelni a stílusra, mely szinte csatakiáltásként igyekszik megragadni a csökkenő reálbére okán vékonyodó pénztárcáját gyűrögető kisember figyelmét.”

***

Nyitókép: Somogyi Zoltán 2010-ben. Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. június 24. 15:04
Somogy = Pankotai szemüvegben.
Palatin
2023. június 24. 15:04
Igen minden szankciót megszavaztunk. De itt jön képbe Orbán zsenialitása: A magyar érdekeket elöször kiharcolták a magyarok, és csak azután szavazták meg, hogy az unió egységét is kíméljék. Ha bennt vagy egy klubban, nagyon okosnak kell lenned, hogy a sját érdekeidet úgy tudd megvédeni, hogy mégse állj állandóan szembe a kollégákkal. EZ AZ A MÜVÉSZET, AMIT ORBÁN MESTERIEN CSINÁL, és amihez Gyurcsánynak halvány lökete sincs. Mint mondtam: A válságkezelés gyurcsányi receptje így szól: "Hát ez van emberek, nincs mit tenni, nem akartam kilógni a sorból, és is megszavaztam ezt a marhaságot Brüsszelben. Merjünk kicsik, gyávák és buták lenni."
Jooee
2023. június 24. 10:22
Mi van elvtárs? Nincs már mit ellopni? - Valamikor azt mondták, hogy malomkövet és forró parazsat nem lopnak el. Ti libsik erre is rácáfoltatok már vastagon, ti még ezeket is.
amca
2023. június 22. 22:05
Látod buttha Baromez. Kölnben vagy 1000ren voltunk, pedig magyar csapat otthon maradt. Zirka 500 000 huf 1 ilyen út. Piálássl 1ütt. Jött 1 ifjú pár. Ti is ? Nem ,mi Beyoncé !!! Mennyi? 500 Euró. Repülő? Hiiii Szállás ,? Hiihiihih. Út ?? Hiihih. Kaja,pia?? Hiiiihi. Micsoda szegénység ! Drága Beyoncé. Drága Magdeburg. Drága Barca? Drága Párizs. Drága Kielce!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!