A negyedik világháború után

2023. május 18. 12:13

Egyszerűen ebben minden benne van, amit erről a szétrothadó korról tudni kell.

2023. május 18. 12:13
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„Reméljük, a szétrothadás állapotában lévő emberiség nem fogja megsemmisíteni e mai kor minden dokumentumát, »kulturális« és »civilizációs« emlékét, s majd a kőbaltákkal megvívott negyedik világháború után, a maroknyi túlélő rá fog lelni e kor emlékeire.

S akkor majd előkerül ez:

Tökéletes. Egyszerűen minden benne van, amit erről a szétrothadó korról tudni kell. S éppen ezért reméljük, fennmarad örökre. Mert amennyire a pingponglabdával a valagában nyomorultul elpusztuló, teljesen felesleges életű korunk hőse nem hiányzik ebből a világból, úgy hiányozna, ha a szégyene nem élné túl, s nem szolgálna figyelmeztetésül a maroknyi túlélőnek egykoron, mit ne tegyenek, mit ne engedjenek meg – mi az egyenes út a szétrothadáshoz...”

Nyitókép: John Macdougall / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothlaszlo
2023. május 19. 06:52
A Római Birodalom rothadása sem szolgált figyelmeztetésül a maradékoknak. A jelenlegi szétrothadó kor maradványai se fognak figyelmeztetésül szolgálni. Ilyenek vagyunk mi emberek. Időnként szükségünk van egy újabb rothasztásra.
síróbohóc
2023. május 18. 17:40
Nagyon szép sivalkodás Zsolt, főleg így két análgeocaching közt. Fel a fejjel!
Papalimapapa
2023. május 18. 16:20
Én kommenteltem még jóval korábban, talán hónapokkal ezelőtt éppen egy Bayer cikkre reagálva a következőt: Azt, hogy az emberiség a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogja megvívni, nem tudhatjuk. De, hogy a negyediket mivel, azt igen: Kőbaltával! Perelem Zsótit a jogdíjért!
NERbot
2023. május 18. 15:30
Csak egy magabiztos önértékeléssel és kielégítő ösztönélettel rendelkező ember jön annyira izgalomba mások szexuális életétől, mint Bayer Zsolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!