Puzsér sem ment el szó nélkül a momentumosok kordonfeszegetése mellett

2023. május 10. 11:10

Miben volt más a 2006-os, a tizennyolcas demonstráció, valamint a 2023-as erőszakos kordonbontogatás? A publicista erre is válaszolt.

2023. május 10. 11:10
null

A Spirit FM-en hallható Önkényes mérvadó című társadalomkritikai magazin vendége volt Puzsér Róbert publicista. A műsorban a 2006-os, rendőri brutalitásba torkolló tüntetéseket és a Momentum idei, a Karmelita kolostornál véghez vitt kordonbontó akcióit hasonlították össze.

Gelencsér Ferenc pártja egyébként szavazatmaximalizálást remél a történtektől. „Ez a gyerekverő állampárt irodája!” – ilyen, illetve ehhez hasonló feliratokat ragasztanak ki aktivistáik a Fidesz irodáira.

Puzsér: „Nyomorúságos volt”

A publicista először rámutatott: a köztelevízió székházát 2006-ban a tüntető tömeg ostromolta meg, de ez egy „organikus” folyamat következménye volt. Alulról jövő kezdeményezés, mondhatni.

„Én is ott voltam a Szabadság téren. Nem ostromoltam, de tüntettem” – fejtegette Puzsér, majd rátérve a 2018-as eseményekre elmondta, hogy azok már egyáltalán nem alulról jövő kezdeményezések voltak. Az ellenzék egy „nagy hisztit csapott le”, amikor kivonultak a Kunigunda utcához, a köztévé új épületegyütteséhez.

„Visszaélve a saját státuszukkal bemehettek a közintézménybe, ott rendezték a hisztit” – mondta, megjegyezve: „nyomorúságos volt”.

Rendőri erőszak? Ugyan már!

Puzsér azt gyanítja, hogy az ellenzék vélhetően azokat a sémákat akarja lekoppintani, amiket annak idején Orbán Viktor tett. „Meg kell retrózni az élményt” – utalt például a kordonbontásra, amelyből egyszer már kisült egy „rendszerváltás”.

Csakhogy – utalva a Momentum kampányára – a publicista leszögezte: „2006-ban tényleges rendőri erőszak volt. Azt nem lehet összehasonlítani”.

„Az, amit az Orbán rendőrei ott fenn a várban művelnek,

– fogalmazott.

Puzsér: Közröhej, amit művelnek

Később megjegyezte, ezek a „történelmi ismétlődések” csupán „közröhejbe fullasztják azt a szándékot, az amúgy jogos indulatot, ami az Orbán-rendszerrel szemben felgerjed”.

Merthogy Puzsér úgy összegzett: az ellenzéknek saját történetet kellene írnia, „nem kölcsönvenni az orbáni vagy a nemzeti radikális földindulásnak a történelmét és azt megretrózni, és arra a nosztalgiára alapozva újraírni valamit, mert ezzel csak magukból csinálnak hülyét és szétégetik azokat az energiákat, amely energiáknak az Orbán-rendszert kéne szétégetniük és nem a nyomorult ellenzékét”.

Nyitókép: Baksa Róbert

***

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mnandi
2023. május 11. 09:46
fékezetthabzású INDESIT-Maidan ..
Hoth
2023. május 11. 00:26
Maradjunk annyiban hogy 2006 ban,amit kijelentett gyurcsi,az azért leg birkakelkübb paraszt agyát is felbaszta..pofánszartak mindenkit,de a saját barom szavazókkal is megetették a saját szarukat,akiknek szinte a pofájukba tolták hogy mekkora nagy marhák..kvázi logikus következményei lettek ennek a későbbi események...ezzel szemben most mi van?egy újabb ilyen teljesen öncélú ellenzéki hiszti kitörés,nulla társadalmi támogatottsággal,odaráncigált résztvevőkkel,és egy építési kordon, értelmetlen szétbontásával csapott cicaharc aminek a lényege megint a saját sajnáltatásuk,másnak a hátán állva..
pollip
2023. május 10. 19:05
A mandinak szakítania kéne ezekkel a sötét, fekete-fehér képekkel. Olyan üzenete van manapság, hogy az illető elhalálozott.
Hangillat
2023. május 10. 17:51
A momemtumosoknak megadatott a kortalanság, a bio-pamutos kerítés-rugdalódzó. Csecs Emő méltó vezéregyéniség, méregmirigy, demo-dac rendben! Mindigbeszél rég lehagyta őket, pompás pol-méregfogas médium tér töltögető önFOSos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!