Az ukránok jelenleg tétlenül nézik, hogy rajtuk keresztül halad az orosz kőolaj

2023. május 14. 16:53

Képmutatás felháborodni azon, ha az ukrán elnöknek eszébe jut, hogy az oroszoknak ezt a bevételi forrását elvágja.

2023. május 14. 16:53
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Ezért egy olyan háborúban, amelyben az oroszok háborús bűnöket követnek el egy általuk megtámadott és megszállt ország területén, népirtást folytatnak, tömeggyilkosságokat követnek el civilek ellen, tömegesen rabolnak el gyerekeket, érthető és jogos, ha a megtámadott ország úgy védekezik, hogy elvágja az ellenséges hadsereg utánpótlását biztosító bevételek forrását. Köztük a Barátság kőolajvezetéket, amely Ukrajnán halad át. Az ukránok jelenleg tétlenül nézik, hogy rajtuk keresztül halad az orosz kőolaj, az orosz hadsereg egyik bevételi forrása Magyarország felé.

Orbán azzal, hogy egy terrorista állam oldalára állt, s nem hajlandó az Európai Unió más országaival együtt megszabadulni az orosz kőolajtól és földgáztól, amelyért sok esetben többet fizetnek a magyarok, mint amekkora a világpiaci ár, nemcsak az orosz energiafüggőséget tartja fenn, ami egyben politikai függőséget és orosz gyarmatosítást is jelent, hanem a háború egyik célpontjává tette Magyarországot, amely az oroszok oldalán állva az oroszok háborújának a finanszírozója és támogatója.

Ezért képmutatás felháborodni azon, ha az ukrán elnöknek eszébe jut, hogy az oroszoknak ezt a bevételi forrását elvágja. Teljesen megalapozott és jogos elgondolás, amit eddig nyilván csak azért nem tettek meg, mert Magyarország az EU és a NATO tagja, s nem akarták ezzel a nyugati egységet megbontani. De ez árt Ukrajnának. Orbán ezzel egy tömeggyilkos háborút finanszíroz, emberek haláláért felelős. Ehhez képest a hazug békeszólamai csak orosz olajat jelentenek a tűzre, mert az orosz haderő finanszírozása mellett az ukrán fegyverletétel követelésére akarja rávenni a Nyugatot.”

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

***

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2023. május 15. 22:10
"Az ukránok jelenleg tétlenül nézik, hogy rajtuk keresztül halad az orosz kőolaj" Hogy te mekkora egy fasz vagy Bartus...! Elképesztő...! Ha nekem ekkora fasz lenne a lábam között, mint amilyen te vagy, akkor már dollármilliárdos pornósztár lennék!
ihavrilla
2023. május 15. 17:15
Ha a Mandiner nem szemlézné ezt a seggfejet, akkor senki nem olvasná és hamar elfelejtődne.
Anonymtalan
2023. május 15. 14:23
Nem tétnélkül nézik te idióta mamlasz, hanem azoktól az országoktól kapják a finomított dízeljüket és benzinjüket, akik ezen a vezetéken vannak.
Lmcwelt
2023. május 15. 13:30
Elmeháborodott újra megszólalt. S mily megértő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!