Tényleg nem kötelező újságot írni

2023. május 27. 20:14

Gondolom, az világos, hogy nem azért módosítanak egy büntetőjogszabályt, hogy polgári jogi igényeket ne lehessen támasztani.

2023. május 27. 20:14
null
Hont András
Hont András
Facebook

„A parlament nemrég a BTK-t módosította, a rágalmazás/becsületsértés ugyanis bűncselekmények, így a büntetőjogba tartoznak. A helyreigazítás viszont a némileg orwelli módon elnevezett sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény hatálya alá tartozik, azaz a médiajog területére. Donáth és Juhász viszont alighanem a PTK szerinti személyiségijog-védelmet vett igénybe.

Gondolom, az világos, hogy nem azért módosítanak egy büntetőjogszabályt (amelynek eredményeként amúgy most több oknyomozó újságíró szabadul évek óta folyó eljárásokból), hogy polgári jogi igényeket ne lehessen támasztani. De most komolyan: ha valaki a saját szakmája alapvető fogalmaival nincs tisztában, az ugyan miből állítja ilyen magabiztossággal, hogy egy cselekedetnek mi az oka, ha magát a cselekedetet sem sikerül eltalálni.

Persze a tények nem módosítanak a meggyőződésen, ezekből a feltételezésekből és tudatlanságból összeálló rögeszmékből lesz a valóság.”

Nyitókép: Facebook

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik