Az összes ilyen nyugati megmozdulással és megnyilvánulással kapcsolatban zavarban vagyok

2023. május 22. 15:12

Kérdeznék valamit, de előbb némi bevezető, hogy ne legyen félreértés meg félremagyarázás.

2023. május 22. 15:12
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Kérdeznék valamit, de előbb némi bevezető, hogy ne legyen félreértés meg félremagyarázás.

A Pussy Riot egy hihetetlenül bátor és tiszteletreméltó dolog, akkor is, ha valaki nem szereti a műfajt, de még akkor is, ha valaki megértő Putyinnal. Fölhívni a figyelmet egy ügyre (itt az emberi jogokra), amelyet a saját országuk (szubkultúrájuk, szakmai közösségük stb) hatalma szőnyeg alá akar söpörni, és ezért személyes kockázatot vállalni. De mondok mást, teljesen különböző miliőben végrehajtott, egymilliószor veszélytelenebb akciót, de mégis hasonlót. Szerintem az is teljesen rendben volt, amikor Gulyás Márton leszerelte a Nemzeti Választási Iroda tábláját. Egyértelmű volt, hogy mi és ki ellen tiltakozik, és hogy milyen ügyben.

Ám az összes ilyen nyugati megmozdulással és megnyilvánulással kapcsolatban zavarban vagyok, amelynek üzenete tökéletesen egybevág a hivatalos állásponttal és a korszellemmel. (Ide mindenki behelyettesítheti a hasonló ügyeket). Amennyiben pedig elégtelennek érzi a tisztelt demonstráló az állami és nemzetközi szervek kiállását vagy a közvélemény elkötelezettségét, akkor pontosan mit is akar elérni? Még több fegyvert Ukrajnának? Még több ukrán zászlót az épületekre és profilképekre? Vagy azt, hogy lépjen hadba végre a NATO? Ha semmi célt nem jelöl meg, akkor egy ilyen akció mitől nem szimpla magamutogatás?”

Nyitókép: CHRISTOPHE SIMON / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. május 23. 14:15
Söprögessünk csak a saját portánk előtt. Náluk is vannak feltűnési viszketegségben szenvedő idióták szép számmal. Íme egy példány https://www.vadhajtasok.hu/2023/05/22/szeplabi-bori-ezzel-a-kommunista-dallal-fogja-elzavarni-orban-viktort
Jason Bourne
2023. május 23. 12:18
"egy ilyen akció mitől nem szimpla magamutogatás" De ez egy szimpla magamutogatás, egyéb célja nincsen. Hogy pár percig róla szóljon a fészbuk meg az insta mert csak az ÉN számít.
olajfa1
2023. május 23. 11:03
AZ IZLÉSTELENSÉG HATÁRTALAN! Tényleg liberális a világ!
röviden
2023. május 23. 09:38
Nyilván az ukrán tévében is mutogatták a hős demonstrálót. Vajon hányan tapsoltak, és mennyien küldték a kurvannyába? Gondolom, Lviv és Kramatovszk között eltérő az arány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!