Riasztó modellt találtak mozgalmukhoz az amerikai konzervatívok

2023. május 16. 11:21

Orbán Viktor felkarolása, aki semmibe veszi a demokratikus normákat, csak árt a konzervatív mozgalomnak.

2023. május 16. 11:21
null
Henry Olsen
The Washington Post

„A győzelemre éhes amerikai konzervatívok egyre inkább a tengerentúlon keresnek olyan politikai személyiséget, aki köré politikai mozgalmukat felépíthetik. Sokan különösen egy ember felé húznak, ő pedig nem más, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Ez éppoly elhibázott, mint amennyire aggasztó. Orbán nem csupán tekintélyelvű, de nacionalizmusa egyszerűen nem fog jól átjönni az amerikai szavazóknak.

A konzervatívok Orbán-hódolata az elmúlt években csak nőtt. A hónap elején a CPAC a magyar fővárosban, Budapesten tartott konferenciát, amelyen a miniszterelnök is beszédet tartott. Ez volt a második év, hogy ilyen rendezvényt tartottak az országban. Orbán tavaly augusztusban egy texasi CPAC-rendezvényen is megjelent, ahol dicséretet kapott a Fox News korábbi műsorvezetőjétől, Tucker Carlsontól.

Orbán vonzereje sok konzervatív számára részben abban rejlik, hogy a globális elit megveti őt. Ezt a hírnevet főként a tömeges bevándorlással szembeni, évek óta tartó ellenállása – még a menekültek esetében is – és a független tömegmédia lassú felszámolása miatt szerezte. A kormányzati pénzeket is előszeretettel használja fel a cimborái támogatására és politikai céljai érvényesítésére. Az amerikai konzervatívoknak nem érdekük, hogy ezeket a problémás gyakorlatokat utánozzák, de egy olyan ember felkarolása, aki semmibe veszi a demokratikus normákat, csak árt a konzervatív mozgalomnak – különösen annak fényében, hogy a demokraták a 2021. január 6-i, az amerikai Capitolium elleni támadást követően a republikánusokat antidemokratikusnak próbálják beállítani.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. május 17. 17:45
Ez kicsoda? Gondolom nem konzervatív...
Bokros Birka
2023. május 17. 10:46
Na megint egy szefárd Demokrata párti firkász!
Vén Csataló
2023. május 17. 09:27
Na majd pont a Washington Post nevű libsi szarfészekhez fordulunk tanácsért, hogy mi erősíti és mi gyengíti a konzervatív erőket.
amca
2023. május 17. 05:25
Nézem ezt az amy moschlék huuuyyegyereket,ez a Pál utcai fiúkban , nemecsek ernő,sic, se lehetett VONA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!