Mindig a katonákra figyelek, és velük beszélek először, ha valami komoly dologról van szó

2023. május 09. 06:25

Amerikában sok vélemény van, sok erőközpont – csak az Nulandozik megállás nélkül, aki nem tud semmit az USA-ról.

2023. május 09. 06:25
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Mindig a katonákra figyelek, és velük beszélek először, ha valami komoly dologról van szó.

Nem véletlenül: ők tudják mi a háború, az elemzők és politikusok túlnyomó többsége pedig nem – legyenek oroszok vagy amerikaiak.

Milley tábornok fél órás interjúját ajánlom mindenkinek. Az ideológiákban élőknek illúzióromboló lehet Milley, az első számű amerikai katona, lehet, hogy meg sem hallják amit mond.

Én ide nem írom le – de nem kell nagyon a sorok között olvasni.

Támpont: az egyik üzenet ott van, amikor az orosz-kínai szövetség lehetőségeiről és a másik amikor a világháború veszélyéről beszél, a harmadikat meg találják meg – elsősorban a progresszív kollégák.

A rossz hír – ezt (meg semmit, amit ide kiteszek) nem lehet orosz propagandának mondani – ez az USA első katonája a Foreign Affairs-en. Persze mindenki olyan mélyen dugja a fejét a homokba, amennyire csak akarja, csak ne lepődjön meg, hogy nem lát semmit.

Persze ez azoknak is szól, akik szerint Amerika csak Victoria Nuland és baráti köre. Nem, Amerikában sok vélemény van, sok erőközpont – csak az Nulandozik megállás nélkül, aki nem tud semmit az USA-ról.”

***

Nyitókép: Földház Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fabulon a bőre őre
2023. május 10. 08:54
Foglalkozzon inkább egy nov. 10-i beszélgetésével, amikor barátilag ajánlotta a gyors megegyezést a bukránoknak. Több helyről Brandonnal együtt körbelőtték.
kulalak
2023. május 09. 17:06
Ki a döntéshozó? A katona? Nem. Az a döntéshozó, aki ezt kiabálja : Fuck the EU! Jacenyuk, that's our guy! Charlie Wilson's war és a többi
Oldalkosár
2023. május 09. 12:55
"Amerikában sok vélemény van, sok erőközpont..." Tudjuk. De egy van hatalmon, ami miatt ukránok hullanak.
Akitlosz
2023. május 09. 12:35
Demkóra nem figyelek, mert nem komoly dologról beszél, hanem a saját fantáziáit "elemzi". Odessza elleni támadás, Szeverszk orosz bevétele és egyéb hasonló, csak az ő fejében kitalált mesék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!