Emberek! Elég volt a halálkufárkodásból

2023. május 02. 15:15

Az utólagos korholás olyan, mint a védekezésre képtelen emberbe rúgni.

2023. május 02. 15:15
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Facebook

„Emberek! Elég volt a halálkufárkodásból

Vágó István halála okán megszámlálhatalan pozitív emlékezés, valamint korholás született, szinte dagad tőle az internet.

Mindezekkel egyetlen baj van. A halott nem tud velük mit kezdeni. Az élők meg olybá tűnik, hogy sajnos szenvtelenül felhasználják a halál adta lehetőséget arra, hogy politikai irányultságuknak megfelelően, a mókuskerékből nem kiszállva – mintha mi se történt volna – üzengessenek a politikai térfél másik oldalának. Méltatlan és elszomorító.

Meg kellene tanulni, hogy az elismerést, ha megérdemli, bárki számára legfőképp még evilági létezése alatt kellene osztogatni. Abból tudna építkezni, erőt meríteni, töltekezni.

Ha viszont a rövidtávú történelmi emlékezés rostáján egyébként inkább csak a negatívumai maradnak fenn az illetőnek, akkor meg kár a gőzért a magasztaló, nekrológnak álcázott politikai cikkek írásakor.

Az utólagos korholás meg olyan, mint a védekezésre képtelen emberbe rúgni. Éppen ezért – akárki is legyen a következő – legyen egyszer és mindenkorra vége a virtuális halálkufárkodásnak! Mindkét oldalon.”

***

Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szeredai
2023. május 05. 18:42
Bencsik Gábornak hiába mondod.
fusi.misi
2023. május 04. 22:46
Elkaparni gyorsan, ozt kész!
ittésmost
2023. május 02. 18:32
Bognár Zsoltnak igaza van. Sok ráérős, unatkozó, más lelkével foglalkozó ember a halála napján ráugrott, mint tyúk a takonyra. Se jót, se rosszat - majd idővel le lehet írni a véleményt (akkor is, ha senki sem kiváncsi rá), de ne a halála napján... A halál kapuján átlépőt van, aki megítéli - nem a mi dolgunk. https://www.christianiconography.info/Wikimedia%20Commons/pantocratorRublev.html
Kristály
2023. május 02. 18:18
Mindenki maga tehet róla hogy milyen véleményel vannak róla. Miért kellene a véleméy elhalgatni vagy ki puderezni ha élne ugyanazt csinálná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!