Halottak jobbról-balról

2023. május 02. 12:13

Vágó István megtért a teremtőhöz. Ja, nem. Neki nincs teremtője. Az ő sírfeliratán ez szerepel: „Kiöltöztem, de nincs hova mennem”.

2023. május 02. 12:13
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok.hu

„Vágó István megtért a teremtőhöz. Ja, nem. Neki nincs teremtője. Az ő sírfeliratán ez szerepel: »Kiöltöztem, de nincs hova mennem«. Ez a szólásmondás valójában csak az angolban létezik: »All dressed up and no place to go«. Az ember jól kirittyentette magát… oszt’ elmarad a buli. És ennek bármilyen, átvitt értelmű variációja. Például, amikor meghal az ateista, és hát, nincs hova mennie, hiszen ő semmilyen túlvilágban nem hisz.

Nem, ezzel az anekdotával nem Vágó István halálán gúnyolódom. Ahogy senki sem tette ezt. Kedveltük? Nem. Illetve valaha lehet, hogy még kifejezetten igen, amikor még kvízműsorokat vezetett. Aztán masszív DK-s politikai aktivista lett. És egy kicsit el is vesztette a józan gondolkodását – Gyurcsány mellett ez nem nehéz. Vágó vallásos hittel kötelezte el magát nem csak Gyurcsány mellett, hanem az ateizmus mellett is.

Igen, ebben a mondatban van egy látszólagos ellentmondás.

Vallásos hittel az ateizmus mellett. Valójában azonban nincs ellentmondás.

Az ateisták képesek fanatikusabbak lenni a legbigottabb hívőknél is. Vágó István a Szkeptikus Társaság elnökeként is hasonló vallásos hittel képviselte a »tudományt«. A társaság mostani dicstelen akciójában (Bagdy Emőke és Máté Gábor lejáratása) viszont nem ő a hunyó; egy ideje már nem ő az elnök. Ettől még szkeptikus maradt – nem tudjuk, hogy még most is az-e.

Apáti Bence is megírta egy Facebook-posztban, hogy Vágóval voltak gondok az utóbbi időben, de nyugodjék békében. Na, ezen a libernyákok mélységesen felháborodtak, és epét hánynak. És persze olyan gyűlölködésbe és sivalkodásba kezdtek, amilyenre csak toleráns libsik képesek kiadni magukból. Nehezményezik, hogy Bence – szerintük – csúnyán beszélt Vágóról, és ezért Apáti halálát kívánják.

De kívánják ők rendszeresen Orbán Viktor halálát is, újabban a pápáét is

(amióta nem bevándorlók lábait mossa, hanem a háború befejezésére szólít fel, vagy az abortusz ellen beszél, meg úgy általában mindenkiét, aki nem velük van. Érdekes, valamiért a jobboldalon nem csináljuk ezt. Göncz Árpád halálakor elmondtuk ugyan, hogy milyen gazember volt, de nem örömködtünk. Még Homonnay Gergelynél sem, pedig ő aztán megdolgozott a kritikákért. Nemcsak Orbán halálát kívánta rendszeresen a Facebook-posztjaiban, hanem az összes fideszesét. (Lukácsi Katalin szerint Homonnay istenkereső ember volt. )”

***

Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemzeti.naplo
2023. május 05. 08:17
Amikor egy halottról pártelkötelezettség és a mai erkölcsi nihil szellemében látok valamilyen írást, mindig elkeserít, hogy mindkét oldalon a vezető megmondófirkászok lesüllyedtek az alja-proli házmesterek szintjére... újságírásról pedig, végképp nem lehet ma már beszélni... szomorú világ ez! Szívesebben olvastam volna egy politikamentes méltatást a nemrég elhúnyt, és a rendszerváltás egyik feddhetetlen, bölcs résztvevőjéről, dr. Tallós Emilről, akiről jellemzően a mai nemzeti média, valamiért teljesen megfeledkezett. Ahol a prolik veszik át a köztájékoztatást, vagy legalábbis proli stílusban ott a megszűnik a kultúra, az alázat, a tisztesség, az objektivitás és az újságírói etika. Maradnak a látszatcikkek, a hajuknál előrángatott témák, mint ez is... ki és hogyan reragál egy-egy halálesetre... és persze, egy utolsót így, politikai fejetegetéssel még az elhunytba is bele lehet rúgni... nem értem kinek jelent ez örömöt és valójában ki kíváncsi az efféle halottgyalázásokra, amelyekből az utóbbi időben sportot űznek mindkét oldal média-prolijai.
destsai
2023. május 03. 16:02
büdös izzadságszagú tahó vagy. ha az énfiam lennél,....nem lennél. sajnálom apádat, ezzel a teherrel, sorscsapással kell élnie. legalább a legutóbbi interjúját elolvasnád te görény!
zoles
2023. május 03. 12:42
Azért, ha Soros megdöglik pezsgőt bontunk! Gyurcsány meg úgy is valamelyik elvonón végzi majd.
Grogu
2023. május 03. 10:42
Bravo Jeszike! Szégyen amit írsz, de gondolom nem érted/érzed miért. Ismét sikerült bizonyítanod, h milyen ember vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!