Megnéztem most A besúgó című magyar sorozat első részét

2023. május 23. 10:05

Miért nem lehet csinálni a huszadik századról olyan filmet Magyarországon, csak egyetlenegyszer, amiben legalább a hitelesség minimuma felcsillan.

2023. május 23. 10:05
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Megnéztem most A besúgó című magyar sorozat első részét.

Miért nem lehet csinálni a huszadik századról olyan filmet Magyarországon, csak egyetlenegyszer, amiben legalább a hitelesség minimuma felcsillan, és nem mindenben hamis? Én nagyon jól emlékszem a 80as évekre. Ilyen fiatalok nem voltak, ilyen szóhasználat nem volt, ilyen gesztusok nem voltak, ilyesfajta ellenzékiskedés se volt ilyen dumákkal, ilyen klubok se voltak, főleg nem kollégiumokban.

Akkor már inkább a középkori marhaságok. Ott az ember nem feltétlenül vár el időutazást, már csak azért se, mert egy valóban korhű középkori témájú film érthetetlen és nézhetetlen lenne.

Ennél a sorozatnál a ner sajtó sokkal inkább hozza a szocialista kor hangulatát.”

Nyitókép jelenet a sorozatból. Fotó: Képernyőfotó

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2023. május 24. 03:13
Ki az a meghibbant, aki egy ilyen filmsorozat címre, hogy "Besúgó" azonnal rohana tévé elé moziba akárhova. ilyen címmel csakis alantas burzsi sápítozás és propaganda lehet, a kiváló Kádár-korszakot, amiről csak szuperlativuszokban volna helyes és érdemes megnyilatkozni érdemeit kiemelve pedig nem lehet lehúzni a sárba, disznóröfögők.
bunko_jobbos
2023. május 23. 21:55
A legjobb az, hogy mikor a főszereplőt (nem emlékszem már a nevére) a sorozáson kiszuperálják, akkor egy pillanatra, de tényleg csak 1-re, mutatják a születési dátumát. Gyorsan rákerestem, és Viktor születési dátuma egy nap különbséggel. :-))))) A rendezők mindig ilyen rejtett poénokat tesznek bele a filmjeikbe, csak érezni kell, hogy hova. :-))))))))))))))))
bunko_jobbos
2023. május 23. 21:53
Én láttam ezt a sorozatot, és nagyon jónak találtam. Igen, nem hiteles 100%-ig. Igen, nem voltak rendőrök, akik felgyújtották a munkahelyüket. Igen, nem verekedtek az egyetemisták rendőrökkel, ha meg igen, akkor nem voltak egyetemisták utána. De 1. sokak csak ebből tudják meg, hogy milyen volt a rendszer 2. annyira, de annyira visszaadja a fiatalságom kollégiumi hangulatát, hogy bármilyen szar is lenne, akkor is imádnám. Baszki, azok az alakok, azok a ruhák, azok a bulik, azok a pusztulat panelépületek! Az mind hiteles. :-))))
Frakk a macskák réme
2023. május 23. 21:41
Hihetetlen az a film. Minden (az utolsó rész akciójeleneteit leszámítva) igaz belőle, persze ki hogy élte meg. De a külsőségek, a zenék, a frizurák, a szobabelsők, a szereplők nyelvi megjelenése stb. a legapróbb részletekig valóságosak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik