Szilárd, nyugodj békében! Magyarország büszke rád!

2023. május 30. 06:14

Kit érdekel már ez az utólagos moralizálás, ez a témára piócaként rátapadó hullarablás?

2023. május 30. 06:14
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Facebook

„Ez már tarthatatlan magatartás balról is, jobbról is

Nem az önfényezés szándékával közlöm, de 2 nappal ezelőtt egy rövid megemlékezést írtam Suhajda Szilárd hegymászóról, amit a – mindenszó – portál szemlézett. Akkor még a remény hangján szólt, aki szólt. Így mellettem nagyon helyesen, megtette ezt még egy-két újságíró.

A szomorú valóság beköszönte után a hallgatás, a néma gyász gyakorlása azt gondolom, hogy előre mutatóbb lett volna az írástudók részéről, mintsem ez a témára való már-már ízléstelen rácuppanás, ami azóta sem hagyott alább. Csak a Mandiner felületén közel egy tucat innen is, onnan is szemlézett szerző állt frontvonalba, hogy Szilárdnak »volt-e joga vágyai teljesítésére«, avagy a tragédia tükrében családos emberként, pár éves kisfiát és szeretteit hátrahagyva »így utólag, megvetendő-e a viselkedése?«

Kit érdekel már ez az utólagos moralizálás, ez a témára piócaként rátapadó hullarablás? Kérem tisztelettel, hogy az élők szellemi fölényével való ítélkezésnek legyen egyszer és mindenkorra vége. Írjanak másról az írástudók, mert a rokonok, hozzátartozók gyászát az egymás irányába bicepszüket mutogató tollforgatók fenekedése egyáltalán nem enyhíti. Csend legyen és befele fordulás, az talán némileg segít, ellenben a szájtépő magamutogatással – még ha eredetileg jó szándék vezérelte is – mert már ellentétes hatást vált ki a tragédiát feldolgozni kénytelenek szemében és a nyilvánosság terein egyaránt.

Szilárd, nyugodj békében. Magyarország büszke rád!”

Nyitókép: Suhajda Szilárd Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attologic
2023. május 30. 20:20
Ez nem hullarablas..foleg hogy hulla sincs, csak nehogy sokan kovessek...maganak kereste a dicsoseget, a vege mindig ez, zsakucca
Karbantartó9
2023. május 30. 17:30
Csak nehogy valakinek követendő példa legyen!
Akitlosz
2023. május 30. 17:27
"Kit érdekel már ez az utólagos moralizálás, ez a témára piócaként rátapadó hullarablás?" A Mandinert. Ezért kapott itt teret ez a fészbukkoló is.
biff
2023. május 30. 17:08
A Magyarország büszke rád kijelentéssel nem tudok egyet érteni. Elrettentő példának jó az eset, de a legkevésbé sem lehet szó arról, hogy büszkék lennénk rá. A büszke ember tettei követendők. Ha mindenki hasonlóan cselekedne, kihalna az ország. Épp ellenkezőleg érez sok magyar. Mérhetetlen tiszteletlenség az élet iránt, elbizakodottság, amit minden esetben katasztrófa követ. Ez elrettentő példa, amiből okulni kell, és mindenkit arra ösztönzők, NE utánozza, tisztelje az életet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!